Villaro Cos, Sílvia Autor
Assessment of the mixotrophic production of Chlorella vulgaris using milk whey as a nutrient source
- Sánchez-Zurano A.
- Villaró-Cos S.
- Ciardi M.
- Acién-Fernández F.G.
- Fernández-Sevilla J.M.
- Lafarga T.
Journal of Applied Phycology - 1/2/2024
- CiteScore: 6,5 (2022)
- SJR: 0,612 (2022)
- SNIP: 0,913 (2022)
Research trends and current requirements and challenges in the industrial production of spirulina as a food source
- Silvia Villaró
- José Luis Guzmán Sánchez
- Gabriel Acién
- Tomás Lafarga
Trends in Food Science and Technology - 1/1/2024
- CiteScore: 25,2 (2022)
- SJR: 2,522 (2022)
- SNIP: 3,335 (2022)
- Scopus
- ORCID
Effect of seawater on the biomass composition of Spirulina produced at a pilot-scale
- Villaró S.
- García-Vaquero M.
- Morán L.
- Álvarez C.
- Cabral E.M.
- Lafarga T.
New Biotechnology - 25/12/2023
- CiteScore: 11,7 (2022)
- SJR: 1 (2022)
- SNIP: 1,327 (2022)
Production of enzymatic hydrolysates with in vitro antioxidant, antihypertensive, and antidiabetic properties from proteins derived from Arthrospira platensis
- Villaró S.
- Jiménez-Márquez S.
- Musari E.
- Bermejo R.
- Lafarga T.
Food Research International - 1/1/2023
- Cuartil JCR: Q1 (2022)
- Factor Impacto JCR: 8,1 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,397 (2023)
- CiteScore: 12 (2022)
- SJR: 1,36 (2022)
- SNIP: 1,821 (2022)
A zero-waste approach for the production and use of Arthrospira platensis as a protein source in foods and as a plant biostimulant in agriculture
- Villaró S.
- Acién G.
- Alarcón J.
- Ruiz Á.
- Rodríguez-Chikri L.
- Viviano E.
- Lafarga T.
Journal of Applied Phycology - 1/1/2023
- CiteScore: 6,5 (2022)
- SJR: 0,612 (2022)
- SNIP: 0,913 (2022)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Online tools to support teaching and training activities in chemical engineering: enzymatic proteolysis
- Villaró-Cos S.
- Lafarga T.
Frontiers in Education - 1/1/2023
Production of Arthrospira platensis BEA 005B: Biomass characterisation and use as a colouring additive in macarons
- Silvia Villaró
- Gabriel Acién
- Cynthia Victoria González-López
- Elisa Clagnan
- Tomás Lafarga
LWT - 1/05/2023
- CiteScore: 9,6 (2022)
- SJR: 1,173 (2022)
- SNIP: 1,459 (2022)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Optimisation of Operational Conditions during the Production of Arthrospira platensis Using Pilot-Scale Raceway Reactors, Protein Extraction, and Assessment of their Techno-Functional Properties
- Silvia Villaró
- Ainoa Morillas-España
- Gabriel Acien
- Tomás Lafarga
Foods - 1/08/2022
- Cuartil JCR: Q1 (2022)
- Factor Impacto JCR: 5,2 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,586 (2022)
- CiteScore: 5,8 (2022)
- SJR: 0,771 (2022)
- SNIP: 1,302 (2022)
- Impacto JCR a 5 años: 5,5
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Scopus
- ORCID
- OAI-PMH
- Web of Science
Production of microalgae using pilot-scale thin-layer cascade photobioreactors: Effect of water type on biomass composition
- Silvia Villaró
- Ana Sánchez-Zurano
- Martina Ciardi
- Francisco Javier Alarcón
- Elisa Clagnan
- Fabrizio Adani
- Ainoa Morillas-España
- Carlos Álvarez
- Tomás Lafarga
BIOMASS and BIOENERGY - 1/08/2022
10.1016/j.biombioe.2022.106534
- Cuartil JCR: Q1 (2022)
- Factor Impacto JCR: 6 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,867 (2022)
- CiteScore: 10,8 (2022)
- SJR: 1,045 (2022)
- SNIP: 1,305 (2022)
- Impacto JCR a 5 años: 5,3
- Categorías JCR: AGRICULTURAL ENGINEERING
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Pilot-Scale Production of A. platensis: Protein Isolation Following an Ultrasound-Assisted Strategy and Assessment of Techno-functional Properties
- Endri Taragjini
- Martina Ciardi
- Evan Musari
- Silvia Villaró
- Ainoa Morillas-España
- Francisco Javier Alarcón
- Tomás Lafarga
Food and Bioprocess Technology - 23/04/2022
- Cuartil JCR: Q1 (2022)
- Factor Impacto JCR: 5,6 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 2,38 (2022)
- CiteScore: 9,1 (2022)
- SJR: 0,984 (2022)
- SNIP: 1,268 (2022)
- Impacto JCR a 5 años: 5,8
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Microalgal protein production: current needs and challenges
- Villaró S.
- Acién G.
- Fernández-Sevilla J.M.
- Lafarga T.
Future Proteins: Sources, Processing, Applications and the Bioeconomy - 1/1/2023
10.1016/b978-0-323-91739-1.00008-8
Consumer acceptance and attitudes toward microalgae and microalgal-derived products as food
- Villaró S.
- Viñas I.
- Lafarga T.
Cultured Microalgae for the Food Industry - 1/1/2021
10.1016/b978-0-12-821080-2.00001-0
- Scopus
- ORCID
Este autor no tiene conferencias.
Este autor no tiene patentes.
Este autor no tiene informes ni otros tipos de publicaciones.
Información de contacto
Departamento: Ingeniería Química
Correo electrónico: silvia.villaro@ual.es
Índice h
Scopus: 11
Web of Science: 11
Índice i10
Scopus: 13
Web of Science: 12
Grupos de investigación
-
Desalación y fotosíntesis
Rol: Miembro
Perfiles de autor
-
ORCID
-
Web of Science ResearcherID
-
Scopus Author ID
Proyectos de investigación en la UAL
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Acrónimo TED2021-131555B-C21Desde: 1 de diciembre de 2022Hasta: 1 de diciembre de 2024Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 162.000,00 EURRol: Equipo de trabajo
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Acrónimo TED2021-131511A-I00Desde: 1 de diciembre de 2022Hasta: 1 de diciembre de 2024Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 160.000,00 EURRol: Equipo de trabajo