Villaro Cos, Sílvia Autor
Screening for alkaliphilic microalgae for carbon capture from ambient air and food production
- Villaró-Cos S.
- García-González J.
- Lafarga T.
International Journal of Food Science and Technology - 1/7/2024
- CiteScore: 5,8 (2023)
- SJR: 0,685 (2023)
- SNIP: 0,756 (2023)
Production of techno-functional proteins and plant biostimulants from Nannochloropsis gaditana
- Valero-Vizcaino A.
- Villaró-Cos S.
- Morillas-España A.
- Cerdá-Moreno C.
- Lafarga T.
Food Bioscience - 1/6/2024
- CiteScore: 6,4 (2023)
- SJR: 0,959 (2023)
- SNIP: 1,097 (2023)
Composition of microalgae produced using different types of water and nutrient sources
- Villaró-Cos S.
- Cuaresma Franco M.
- García-Vaquero M.
- Morán L.
- Alarcón F.J.
- Lafarga T.
Algal Research - 1/3/2024
- CiteScore: 9,4 (2023)
- SJR: 0,954 (2023)
- SNIP: 1,078 (2023)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Assessment of the mixotrophic production of Chlorella vulgaris using milk whey as a nutrient source
- Sánchez-Zurano A.
- Villaró-Cos S.
- Ciardi M.
- Acién-Fernández F.G.
- Fernández-Sevilla J.M.
- Lafarga T.
Journal of Applied Phycology - 1/2/2024
- CiteScore: 6,8 (2023)
- SJR: 0,605 (2023)
- SNIP: 0,846 (2023)
- Scopus
- ORCID
Research trends and current requirements and challenges in the industrial production of spirulina as a food source
- Silvia Villaró
- José Luis Guzmán Sánchez
- Gabriel Acién
- Tomás Lafarga
Trends in Food Science and Technology - 1/1/2024
- CiteScore: 32,5 (2023)
- SJR: 2,999 (2023)
- SNIP: 3,474 (2023)
- Scopus
- ORCID
Integrating microalgae-based wastewater treatment, biostimulant production, and hydroponic cultivation: a sustainable approach to water management and crop production
- Morillas-España A.
- Pérez-Crespo R.
- Villaró-Cos S.
- Rodríguez-Chikri L.
- Lafarga T.
Frontiers in Bioengineering and Biotechnology - 1/1/2024
Effect of seawater on the biomass composition of Spirulina produced at a pilot-scale
- Villaró S.
- García-Vaquero M.
- Morán L.
- Álvarez C.
- Cabral E.M.
- Lafarga T.
New Biotechnology - 25/12/2023
- CiteScore: 11,7 (2022)
- SJR: 1 (2022)
- SNIP: 1,327 (2022)
Online tools to support teaching and training activities in chemical engineering: enzymatic proteolysis
- Villaró-Cos S.
- Lafarga T.
Frontiers in Education - 1/1/2023
Production of enzymatic hydrolysates with in vitro antioxidant, antihypertensive, and antidiabetic properties from proteins derived from Arthrospira platensis
- Villaró S.
- Jiménez-Márquez S.
- Musari E.
- Bermejo R.
- Lafarga T.
Food Research International - 1/1/2023
- Cuartil JCR: Q1 (2023)
- Factor Impacto JCR: 8,1 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,422 (2023)
- CiteScore: 12 (2022)
- SJR: 1,36 (2022)
- SNIP: 1,821 (2022)
A zero-waste approach for the production and use of Arthrospira platensis as a protein source in foods and as a plant biostimulant in agriculture
- Villaró S.
- Acién G.
- Alarcón J.
- Ruiz Á.
- Rodríguez-Chikri L.
- Viviano E.
- Lafarga T.
Journal of Applied Phycology - 1/1/2023
- Impacto Normalizado por Categoría: 3,467 (2023)
- CiteScore: 6,5 (2022)
- SJR: 0,612 (2022)
- SNIP: 0,913 (2022)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Microalgal protein production: current needs and challenges
- Villaró S.
- Acién G.
- Fernández-Sevilla J.M.
- Lafarga T.
Future Proteins: Sources, Processing, Applications and the Bioeconomy - 1/1/2023
10.1016/b978-0-323-91739-1.00008-8
Consumer acceptance and attitudes toward microalgae and microalgal-derived products as food
- Villaró S.
- Viñas I.
- Lafarga T.
Cultured Microalgae for the Food Industry - 1/1/2021
10.1016/b978-0-12-821080-2.00001-0
- Scopus
- ORCID
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Información de contacto
Departamento: Ingeniería Química
Correo electrónico: silvia.villaro@ual.es
Índice h
Scopus: 13
Web of Science: 11
Índice i10
Scopus: 13
Web of Science: 12
Grupos de investigación
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Desalación y fotosíntesis
Rol: Miembro
Perfiles de autor
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Web of Science ResearcherID
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Proyectos de investigación en la UAL
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Acrónimo TED2021-131555B-C21Desde: 1 de diciembre de 2022Hasta: 1 de diciembre de 2024Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 162.000,00 EURRol: Equipo de trabajo
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Acrónimo TED2021-131511A-I00Desde: 1 de diciembre de 2022Hasta: 1 de diciembre de 2024Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 160.000,00 EURRol: Equipo de trabajo