Las Heras Vázquez, Francisco Javier Autor

A calorimetric study of the binding of S-alkylglutathiones to glutathione S-transferase

  • Ortiz-Salmerón E.
  • Yassin Z.
  • Clemente-Jimenez M.
  • Las Heras-Vazquez F.
  • Rodriguez-Vico F.
  • Barón C.
  • García-Fuentes L.
... Ver más Contraer

Biochimica et Biophysica Acta - Protein Structure and Molecular Enzymology - 9/7/2001

10.1016/s0167-4838(01)00224-2

Número de citas: 14 (Web of Science) 16 (Scopus)

Thermodynamic analysis of the binding of glutathione to glutathione S-transferase over a range of temperatures

  • Ortiz-Salmerón E.
  • Yassin Z.
  • Jose Clemente-Jimenez M.
  • Javier Las Heras-Vazquez F.
  • Rodriguez-Vico F.
  • Barón C.
  • García-Fuentes L.
... Ver más Contraer

European Journal of Biochemistry - 27/9/2001

10.1046/j.1432-1327.2001.02349.x

Número de citas: 32 (Web of Science) 32 (Scopus)

Complete conversion of D,L-5-monosubstituted hydantoins with a low velocity of chemical racemization into D-amino acids using whole cells of recombinant Escherichia coli

  • Martinez-Rodriguez S.
  • Las Heras-Vazquez F.
  • Clemente-Jimenez J.
  • Mingorance-Cazorla L.
  • Rodriguez-Vico F.

Biotechnology Progress - 1/11/2002

10.1021/bp0256162

Número de citas: 30 (Web of Science) 37 (Scopus)

Thermodynamics of glutathione binding to the tyrosine 7 to phenylalanine mutant of glutathione S-transferase from Schistosoma japonicum

  • Andújar-Sánchez M.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Las Heras-Vázquez F.
  • Rodríguez-Vico F.
  • Cámara-Artigas A.
  • Jara-Pérez V.

International Journal of Biological Macromolecules - 1/1/2003

10.1016/s0141-8130(03)00040-0

Número de citas: 8 (Web of Science) 8 (Scopus)

Identification of yeast species from orange fruit and juice by RFLP and sequence analysis of the 5.8S rRNA gene and the two internal transcribed spacers

  • Las Heras-Vazquez F.
  • Mingorance-Cazorla L.
  • Clemente-Jimenez J.
  • Rodriguez-Vico F.

FEMS Yeast Research - 1/3/2003

10.1016/s1567-1356(02)00134-4

Número de citas: 92 (Web of Science) 99 (Scopus)

Contribution of different natural yeasts to the aroma of two alcoholic beverages

  • Mingorance-Cazorla L.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Martínez-Rodríguez S.
  • Las Heras-Vázquez F.
  • Rodríguez-Vico F.

World Journal of Microbiology and Biotechnology - 1/4/2003

10.1023/a:1023662409828

Número de citas: 55 (Web of Science) 53 (Scopus)

Overexpression and characterization of hydantoin racemase from Agrobacterium tumefaciens C58

  • Las Heras-Vázquez F.
  • Martínez-Rodríguez S.
  • Mingorance-Cazorla L.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Rodríguez-Vico F.

Biochemical and Biophysical Research Communications - 4/4/2003

10.1016/s0006-291x(03)00377-2

Número de citas: 25 (Web of Science) 31 (Scopus)

Catalytic analysis of a recombinant D-hydantoinase from Agrobacterium tumefaciens

  • Clemente-Jiménez J.
  • Martínez-Rogríguez S.
  • Mingorance-Cazorla L.
  • De La Escalera-Hueso S.
  • Las Heras-Vázquez F.
  • Rodríguez-Vico F.

Biotechnology Letters - 1/7/2003

10.1023/a:1024115220304

Número de citas: 9 (Web of Science) 9 (Scopus)

Molecular Cloning, Purification, and Biochemical Characterization of Hydantoin Racemase from the Legume Symbiont Sinorhizobium meliloti CECT 4114

  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Felipe Rodríguez-Vico
  • Lydia Mingorance-Cazorla
  • Sergio Martínez-Rodríguez

Applied and Environmental Microbiology - 1/01/2004

10.1128/aem.70.1.625-630.2004

Número de citas: 18 (Web of Science) 24 (Scopus)

Molecular characterization and oenological properties of wine yeasts isolated during spontaneous fermentation of six varieties of grape must

  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Josefa María Clemente-Jimenez
  • Felipe Rodríguez Vico
  • Sergio Martínez Rodríguez
  • Lydia Mingorance-Cazorla

Food microbiology - 1/04/2004

10.1016/s0740-0020(03)00063-7

Número de citas: 183 (Web of Science) 182 (Scopus)

Evaluación de la reacción en cadena de la polimerasa en el análisis de poblaciones y en la caracterización molecular de organismos

  • Francisco Javier las Heras Vázquez

1998

Número de citas:
  • Dialnet

Experimentación en bioquímica

  • Josefa María Clemente Jiménez
  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Felipe Rodríguez Vico

1998

Número de citas:
  • Dialnet

Prácticas de biología molecular: (2º curso de Ciencias químicas)

  • Josefa María Clemente Jiménez
  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Felipe Rodríguez Vico

1999

Número de citas:
  • Dialnet

Prácticas de bioquímica: (1º curso de Ciencias químicas)

  • Josefa María Clemente Jiménez
  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Felipe Rodríguez Vico

1999

Número de citas:
  • Dialnet

Evaluacion de la reaccion en cadena de la polimerasa en el analisis de poblaciones y en la caracterizacion molecular de organismos

  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Felipe Rodríguez Vico

1999

Número de citas:
  • Dialnet

Prácticas de biotecnología: (2º ciclo de Ciencias químicas)

  • Josefa María Clemente Jiménez
  • Felipe Rodríguez Vico
  • Francisco Javier las Heras Vázquez

1999

Número de citas:
  • Dialnet

Obtención de D-aminoácidos ópticamentes puros a partir de un sistema recombinante: caracterización de las enzimas involucradas en el proceso

  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Felipe Rodríguez Vico
  • Josefa María Clemente Jiménez

2005

Número de citas:
  • Dialnet

Activity measurement of hydantoin racemase enzyme: A key for the production of optically pure D-amino acids

  • Martínez-Rodríguez S.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Rodríguez-Vico F.
  • Las Heras-Vázquez F.

D-Amino Acids: A New Frontier in Amino Acid and Protein Research - Practical Methods and Protocols - 1/12/2007

Número de citas: 4 (Scopus)

Optimisation of Two Recombinant Whole Cell Systems for the Production of Optically Pure D-Amino Acids

  • Martínez-Gómez A.
  • Martínez-Rodríguez S.
  • Pozo-Dengra J.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Rodríguez-Vico F.
  • Las Heras-Vázquez F.

Modern Multidisciplinary Applied Microbiology: Exploiting Microbes and Their Interactions - 21/2/2008

10.1002/9783527611904.ch42

Número de citas:

Hydantoin Racemase: The Key Enzyme for the Production of Optically Pure ?-Amino Acids

  • Javier Las Heras-Vázquez F.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Martínez-Rodríguez S.
  • Rodríguez-Vico F.

Modern Biocatalysis: Stereoselective and Environmentally Friendly Reactions - 27/10/2009

10.1002/9783527623839.ch12

Número de citas: 2 (Scopus)

INNOVATIVE TEACHING RESOURCES IN THE AREAS OF ORGANIC CHEMISTRY AND BIOCHEMISTRY

  • Alvarez-Corral, Miriam
  • Rodriguez-Garcia, Ignacio
  • Munoz-Dorado, Manuel
  • Martinez-Rodriguez, Sergio
  • Rodriguez-Vico, Felipe
  • Las Heras-Vazquez, Francisco Javier
  • Clemente-Jimenez, Josefa Maria
  • Chova, LG
  • Belenguer, DM
  • Torres, IC
... Ver más Contraer

EDULEARN10: INTERNATIONAL CONFERENCE ON EDUCATION AND NEW LEARNING TECHNOLOGIES - 2010

Open Access

Sistema de coexpresión enzimática para la producción de D-aminoácidos

  • Martínez Gómez, Ana Isabel
  • Martínez Rodríguez, Sergio
  • Clemente Jiménez, Josefa María
  • Pozo Dengra, Joaquín
  • Madrid Romero, Pedro
  • Las Heras Vázquez, Francisco Javier
  • Rodríguez Vico, Felipe
... Ver más Contraer

28/07/2016

Carbamoylases: Characteristics and applications in biotechnological processes

  • Martínez-Rodríguez S.
  • Martínez-Gómez A.
  • Rodríguez-Vico F.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Las Heras-Vázquez F.

APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY - 1/1/2010

10.1007/s00253-009-2250-y

Número de citas: 26 (Web of Science) 24 (Scopus)

Efficiency Assessment between Entrapment and Covalent Bond Immobilization of Mutant β-Xylosidase onto Chitosan Support

  • Gabriela Romero B.
  • Lellys M. Contreras
  • Aguirre Carolina
  • Wilkesman Jeff
  • Josefa María Clemente-Jiménez
  • Felipe Rodríguez-Vico
  • Francisco Javier Las Heras-Vázquez
... Ver más Contraer

Polymers - 28/06/2023

10.3390/polym15153170

Número de citas: 2 (Web of Science) 1 (Scopus)

Scopus: 17

Web of Science: 17

Scopus: 30

Web of Science: 29

Última actualización de los datos: 23/03/24 9:34
Próxima recolección programada: 30/03/24 3:00