Rebolloso Fuentes, María del Mar Author

UV-B alleviates postharvest chilling injury of zucchini fruit associated with a reduction in oxidative stress

  • Tossi V.E.
  • Regalado J.J.
  • Martínez J.
  • Galván A.
  • Martinez Tosar L.J.
  • Pitta-Alvarez S.I.
  • Rebolloso M.M.
  • Jamilena M.
... View more Collapse

POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/6/2024

10.1016/j.postharvbio.2024.112850

Cite count: 1 (Web of Science) 2 (Scopus)
Open Access

Use of Sub-Atmospheric Pressure Storage to Improve the Quality and Shelf-Life of Marmande Tomatoes cv. Rojito

  • Maria del Carmen Salas-Sanjuan
  • María del Mar Rebolloso
  • Fernando Del Moral Torres
  • Juan Luis Valenzuela

FOODS - 12/3/2023

10.3390/foods12061197

Cite count: 4 (Web of Science) 3 (Scopus)

Postharvest cold tolerance in summer squash and its association with reduced cold-induced ethylene production

  • Megías Z.
  • Manzano S.
  • Martínez C.
  • García A.
  • Aguado E.
  • Garrido D.
  • Rebolloso M.
  • Valenzuela J.
  • Jamilena M.
... View more Collapse

EUPHYTICA - 1/1/2017

10.1007/s10681-016-1805-0

Cite count: 15 (Web of Science) 8 (Scopus)

Outdoor continuous culture of <i>Porphyridium cruentum</i> in a tubular photobioreactor:: quantitative analysis of the daily cyclic variation of culture parameters

  • Rebolloso Fuentes M.
  • Garcia Sánchez J.
  • Fernández Sevilla J.
  • Acién Fernández F.
  • Sánchez Pérez J.
  • Molina Grima E.

JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY - 30/4/1999

10.1016/s0079-6352(99)80120-9

Cite count: 69 (Web of Science) 5 (Scopus)

Nutrient composition of <i>Chlorella</i> spp. and <i>Monodus subterraneus</i> cultured in a bubble column bioreactor

  • Guil-Guerrero J.
  • Rebolloso-Fuentes M.

FOOD BIOTECHNOLOGY - 1/7/2008

10.1080/08905430802262541

Cite count: 3 (Web of Science)

Nutrient composition and antioxidant activity of eight tomato (<i>Lycopersicon esculentum</i>) varieties

  • Guil-Guerrero J.
  • Rebolloso-Fuentes M.

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS - 1/3/2009

10.1016/j.jfca.2008.10.012

Cite count: 141 (Web of Science) 112 (Scopus)

Nutrient composition and antioxidant activity of 10 pepper (<i>Capsicum annuun</i>) varieties

  • Guil-Guerrero J.
  • Martínez-Guirado C.
  • Del Mar Rebolloso-Fuentes M.
  • Carrique-Pérez A.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - 1/11/2006

10.1007/s00217-006-0281-5

Cite count: 110 (Web of Science) 108 (Scopus)

Note.: Nutrient composition of the biomass of the microalga <i>Porphyridium cruentum</i>

  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • Francisco Gabriel Acién Fernández
  • J.A. Sánchez Pérez
  • José Luis Guil-Guerrero
  • M.D. Gil García

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL - 1/4/2000

10.1177/108201320000600207

Cite count: 2 (Web of Science) 1 (Scopus)

Las declaraciones de salud en los alimentos funcionales

  • María del Mar Rebolloso Fuentes

Anales de la Real Academia de Ciencias Veterinarias de Andalucía Oriental - 2013

Cite count:
  • Dialnet
Open Access

Individual Shrink Wrapping of Zucchini Fruit Improves Postharvest Chilling Tolerance Associated with a Reduction in Ethylene Production and Oxidative Stress Metabolites

  • Megías Z.
  • Martínez C.
  • Manzano S.
  • García A.
  • Del Mar Rebolloso-Fuentes M.
  • Garrido D.
  • Valenzuela J.
  • Jamilena M.
... View more Collapse

PLOS ONE - 15/7/2015

10.1371/journal.pone.0133058

Cite count: 18 (Web of Science) 15 (Scopus)

Producción en contínuo de Porphyridum cruentum en fotobiorreactores tubulares.: Evaluación de la calidad nutricional de la biomasa

  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • Francisco Gabriel Acién Fernández
  • José Antonio Sánchez Pérez

1999

Cite count:
  • Dialnet

Industrias lácteas

  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • José Luis Guil-Guerrero

2001

Cite count:
  • Dialnet

Estudio del valor nutritivo, aptitud a la conservación y características fermentativas de subproductos vegetales de invernadero en alimentación animal

  • José Esteban Haro Martínez
  • José Luis Guil-Guerrero
  • María del Mar Rebolloso Fuentes

2001

Cite count:
  • Dialnet

Efecto de las bajas temperaturas de conservación sobre la eficiencia fotosintética en frutos de pimiento verde

  • Z. Megías
  • S. Manzano
  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • Manuel Jamilena Quesada
  • J.L. Valenzuela

Avances en la Postcosecha de Frutas y Hortalizas. XI Simposio Nacional y VIII Ibérico sobre Maduración y Postcosecha. Valencia del 21 al 23 de octubre de 2014: libro trabajos completos - 2014

Cite count:
  • Dialnet

Contenido de clorofilas y carotenoides en frutos de calabacín conservados a temperaturas inductoras de frío

  • Z. Megías
  • Sandra Gabriela García Galiano
  • S. Manzano
  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • Manuel Jamilena Quesada
  • J.L. Valenzuela

Avances en la Postcosecha de Frutas y Hortalizas. XI Simposio Nacional y VIII Ibérico sobre Maduración y Postcosecha. Valencia del 21 al 23 de octubre de 2014: libro trabajos completos - 2014

Cite count:
  • Dialnet

Composición bioquímica y propiedades funcionales de la biomasa de las microalgas phaeodactylum tricornutum y nannochloropsis spp

  • Víctor Antonio Navarro Pérez
  • José Luis Guil-Guerrero
  • María del Mar Rebolloso Fuentes

2002

Cite count:
  • Dialnet

Use of mutant platforms to discover novel postharvest fruit-quality traits in Cucurbita pepo

  • Garcia A.
  • Manzano S.
  • Megías Z.
  • Aguado E.
  • Martinez C.
  • Garrido D.
  • Rebolloso M.
  • Valenzuela J.
  • Jamilena M.
... View more Collapse

Acta Horticulturae - 4/4/2018

10.17660/actahortic.2018.1194.53

Cite count:

Outdoor continuous culture of Porphyridium cruentum in a tubular photobioreactor: Quantitative analysis of the daily cyclic variation of culture parameters

  • Rebolloso Fuentes M.
  • García Sánchez J.
  • Fernández Sevilla J.
  • Acién Fernández F.
  • Sánchez Pérez J.
  • Molina Grima E.

Journal of Biotechnology - 30/4/1999

10.1016/s0168-1656(99)00080-2

Cite count: 78 (Scopus)

Evaluation of Fruit Quality in Tomato Landraces under Organic Greenhouse Conditions

  • Manzano S.
  • Navarro P.
  • Martínez C.
  • Megías Z.
  • Rebolloso M.
  • Jamilena M.

II INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON HORTICULTURE IN EUROPE - 25/9/2015

10.17660/actahortic.2015.1099.79

Cite count: 2 (Web of Science) 1 (Scopus)

Effect of cold storage time on chilling injury in two zucchini cultivars

  • Megias Z.
  • González-Rodríguez L.
  • Aguado E.
  • Garciá A.
  • Manzano S.
  • Rebolloso M.
  • Valenzuela J.
  • Jamilena M.
... View more Collapse

Acta Horticulturae - 4/4/2018

10.17660/actahortic.2018.1194.70

Cite count: 2 (Scopus)

Cómo diseñar metodoloǵıas activas inclusivas en la universidad

  • Tania Mazzuca-Sobczuk
  • P. Sánchez López
  • María Dolores Gil Montoya
  • Consolación Gil Montoya
  • Mª José Ibáñez González
  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • Maribel Ramírez Álvarez
  • Nuria Novas Castellano
... View more Collapse

IX Jornades de xarxes d'investigació en docència universitària: disseny de bones pràctiques docents en el context actual - 2011

Cite count:
  • Dialnet
  • ORCID

Breeding for postharvest cold tolerance in zucchini squash

  • Megias Z.
  • Manzano S.
  • Martinez C.
  • Garciá A.
  • Aguado E.
  • Garrido D.
  • Rebolloso M.
  • Valenzuela J.
  • Jamilena M.
... View more Collapse

Acta Horticulturae - 4/4/2018

10.17660/actahortic.2018.1194.51

Cite count:

This author has no patents.

This author has no reports or other types of publications.

Scopus: 11

Web of Science: 12

Scopus: 12

Web of Science: 12

Last data update: 11/30/24 6:50 AM
Next scheduled update: 12/7/24 3:00 AM