Bermejo Román, Ruperto Autor
Instrumental color measurements of automotive samples with convex cylindrical curvatures under diffuse lighting
- Melgosa M.
- Rodríguez-Pulido F.J.
- Gómez-Robledo S.L.
- Tejada-Casado S.M.
- Bermejo R.
- Murillo S.M.A.
- Heredia F.J.
Optica Pura y Aplicada - 1/1/2024
- CiteScore: 0,7 (2023)
- SJR: 0,121 (2023)
- SNIP: 0,106 (2023)
Production of enzymatic hydrolysates with in vitro antioxidant, antihypertensive, and antidiabetic properties from proteins derived from Arthrospira platensis
- Villaró S.
- Jiménez-Márquez S.
- Musari E.
- Bermejo R.
- Lafarga T.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL - 1/1/2023
- Cuartil JCR: Q1 (2023)
- Factor Impacto JCR: 8,1 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,422 (2023)
- CiteScore: 12 (2022)
- SJR: 1,36 (2022)
- SNIP: 1,821 (2022)
- Impacto JCR a 5 años: 7,4
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Assessment of the potential of microalgae-derived phycoerythrin as a natural colorant in beverages
- Raquel Carmona
- Ma Carmen Murillo
- Tomás Lafarga
- Ruperto Bermejo
Journal of Applied Phycology - 12/12/2022
- Cuartil JCR: Q1 (2022)
- Factor Impacto JCR: 3,3 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,98 (2022)
- CiteScore: 5,5 (2021)
- SJR: 0,601 (2021)
- SNIP: 0,998 (2021)
- Impacto JCR a 5 años: 3,6
- Categorías JCR: BIOTECHNOLOGY & APPLIED MICROBIOLOGY
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Monovarietal olive oils fortified with carotenoids: Physicochemical and sensory trends and taste sensor evaluation
- Mª Carmen Murillo‐Cruz
- Nuno Rodrigues
- Maria Inês Dias
- Ruperto Bermejo‐Román
- Ana C. A. Veloso
- José Alberto Pereira
- António M. Peres
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY - 5/10/2022
- Factor Impacto JCR: 2 (2022)
- CiteScore: 3,3 (2021)
- SJR: 0,416 (2021)
- SNIP: 0,645 (2021)
- Impacto JCR a 5 años: 2,3
- Categorías JCR: CHEMISTRY, APPLIED
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
An electronic tongue as a tool for assessing the impact of carotenoids’ fortification on cv. Arbequina olive oils
- Murillo-Cruz M.ª.
- Rodrigues N.
- Bermejo-Román R.
- Veloso A.C.A.
- Pereira J.A.
- Peres A.M.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - 1/1/2022
- Factor Impacto JCR: 3,3 (2022)
- CiteScore: 5,4 (2021)
- SJR: 0,592 (2021)
- SNIP: 1,146 (2021)
- Impacto JCR a 5 años: 3,4
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
Biorefinery Approach Applied to the Production of Food Colourants and Biostimulants from <i>Oscillatoria</i> sp.
- Ainoa Morillas-España
- Bermejo, Ruperto
- Roberto Abdala-Díaz
- Angela Ruiz Nieto
- Tomás Lafarga
- Gabriel Acien
- José María Fernández Sevilla
Biology - 28/08/2022
- Cuartil JCR: Q2 (2022)
- Factor Impacto JCR: 4,2 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,211 (2022)
- CiteScore: 2,8 (2021)
- SJR: 0,903 (2021)
- SNIP: 1,167 (2021)
- Scopus
- ORCID
- OAI-PMH
- Web of Science
Color of extra virgin olive oils enriched with carotenoids from microalgae: influence of ultraviolet exposure and heating
- M.C. Murillo
- A.B. García
- T. Lafarga
- M. Melgosa
- R. Bermejo
GRASAS Y ACEITES - 13/06/2022
- Cuartil JCR: Q3 (2022)
- Factor Impacto JCR: 1,4 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,775 (2022)
- CiteScore: 2,6 (2021)
- SJR: 0,311 (2021)
- SNIP: 0,628 (2021)
- Impacto JCR a 5 años: 1,7
- Categorías JCR: CHEMISTRY, APPLIED
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Using Laminar Nanoclays for Phycocyanin and Phycoerythrin Stabilization as New Natural Hybrid Pigments from Microalgae Extraction
- Micó-Vicent B.
- Romero E.P.
- Bermejo R.
- Jordán-Núñez J.
- Viqueira V.
- Pérez J.
Applied Sciences - 1/12/2021
- Cuartil JCR: Q2 (2021)
- Factor Impacto JCR: 2,838 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,137 (2021)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
The application of a phycocyanin extract obtained from Arthrospira platensis as a blue natural colorant in beverages
- García A.B.
- Longo E.
- Bermejo R.
JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY - 1/1/2021
- Cuartil JCR: Q2 (2021)
- Factor Impacto JCR: 3,404 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 3,065 (2021)
- CiteScore: 5 (2020)
- SJR: 0,681 (2020)
- SNIP: 1,104 (2020)
- Impacto JCR a 5 años: 3,834
- Categorías JCR: MARINE & FRESHWATER BIOLOGY
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Improvement of physico-chemical properties of arbequina extra virgin olive oil enriched with β-carotene from fungi
- Murillo-Cruz M.C.
- García-Ruíz A.B.
- Chova-Martínez M.
- Bermejo-Román R.
Journal of Oleo Science - 1/1/2021
- Factor Impacto JCR: 1,628 (2021)
- CiteScore: 2,5 (2020)
- SJR: 0,394 (2020)
- SNIP: 0,777 (2020)
- Impacto JCR a 5 años: 1,828
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
Phycocyanins
- Bermejo R.
Cyanobacteria: An Economic Perspective - 30/11/2013
Utilización de biliproteínas como colorantes naturales en alimentación
- Ruperto Bermejo Román
- Amparo Ramos Molina
- José María Fernández Sevilla
- Francisco Gabriel Acién Fernández
- Cynthia Victoria González López
IX Congreso Nacional del Color: Alicante 2010 - 2010
- Dialnet
Chromatographic purification of biliproteins from Spirulina platensis. High-performance liquid chromatographic separation of their ? and ? subunits
- Bermejo R.
- Talavera E.
- Alvarez-Pez J.
- Orte J.
Journal of Chromatography A - 22/8/1997
Proceso escalable para la obtención de ficocianina
- Bermejo Román, Ruperto
- Acién Fernández, Francisco Gabriel
28/07/2016
Este autor no tiene informes ni otros tipos de publicaciones.
Índice h
Scopus: 16
Web of Science: 10
Índice i10
Scopus: 20
Web of Science: 10
Perfiles de autor
-
ORCID
-
Web of Science ResearcherID
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id
Proyectos de investigación en la UAL
-
Acrónimo PID2022-136292OB-I00Desde: 1 de septiembre de 2023Hasta: 31 de agosto de 2026Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 187.500,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo PCM_00082Desde: 23 de enero de 2023Hasta: 31 de diciembre de 2024Financiado por: Junta de AndalucíaImporte de financiación: 193.775,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo TED2021-131555B-C21Desde: 1 de diciembre de 2022Hasta: 1 de diciembre de 2024Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 162.000,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Investigador principal 2
-
Acrónimo PID2021-126564OB-C31Desde: 1 de septiembre de 2022Hasta: 1 de septiembre de 2025Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 145.000,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo RTI2018-099495-A-C22Desde: 1 de enero de 2019Hasta: 31 de diciembre de 2021Financiado por: Ministerio de Ciencia, Innovación y UniversidadesImporte de financiación: 135.520,00 EURRol: Investigador
-
Desarrollo de un proceso de producción de luteína orientado al consumo humano a partir de microalgasAcrónimo CTQ2005-00335Desde: 31 de diciembre de 2005Hasta: 30 de diciembre de 2008Financiado por: MECImporte de financiación: 80.920,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo BIO2004-05834-C02-01Desde: 13 de diciembre de 2004Hasta: 12 de diciembre de 2005Financiado por: MECImporte de financiación: 23.000,00 EURRol: Investigador