Carvajal Moreno, Fátima Autor
Unravelling the role of abscisic acid in chilling tolerance of zucchini during postharvest cold storage
- Carvajal F.
- Palma F.
- Jiménez-Muñoz R.
- Jamilena M.
- Pulido A.
- Garrido D.
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/11/2017
10.1016/j.postharvbio.2017.07.004
- Cuartil JCR: Q1 (2017)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 3,112 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,919 (2017)
- CiteScore: 7,9 (2020)
- SJR: 1,48 (2017)
- SNIP: 1,721 (2017)
- Impacto JCR a 5 años: 3,241
- Categorías JCR: HORTICULTURE
- Categorías SJR: Agronomy and Crop Science (Q1); Food Science (Q1); Horticulture (Q1)
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- Web of Science
Transcriptomic changes in Cucurbita pepo fruit after cold storage: Differential response between two cultivars contrasting in chilling sensitivity
BMC GENOMICS - 7/2/2018
- Cuartil JCR: Q2 (2018)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 3,501 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,8 (2018)
- CiteScore: 3,8 (2018)
- SJR: 1,829 (2018)
- SNIP: 1,074 (2018)
- Impacto JCR a 5 años: 4,142
- Categorías JCR: BIOTECHNOLOGY & APPLIED MICROBIOLOGY
- Categorías SJR: Biotechnology (Q1); Genetics (Q1)
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- Web of Science
The promoters of two CpMYB106-like paralog genes respond to abiotic stresses and phytohormones and drive differential expression in contrasting cultivars of Cucurbita pepo
- Carvajal F.
- Jiménez-Muñoz R.
- Castro-Cegrí A.
- Palma F.
- Garrido D.
Scientia Horticulturae - 15/1/2024
- CiteScore: 8,6 (2023)
- SJR: 0,833 (2023)
- SNIP: 1,384 (2023)
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The genetic and functional analysis of flavor in commercial tomato: the FLORAL4 gene underlies a QTL for floral aroma volatiles in tomato fruit
- Tikunov, Yury M.
- Roohanitaziani, Raana
- Meijer-Dekens, Fien
- Molthoff, Jos
- Paulo, Joao
- Finkers, Richard
- Capel, Iris
- Moreno, Fatima Carvajal
- Maliepaard, Chris
- Nijenhuis-de Vries, Mariska
- Labrie, Caroline W.
- Verkerke, Wouter
- van Heusden, Adriaan W.
- van Eeuwijk, Fred
- Visser, Richard G. F.
- Bovy, Arnaud G.
PLANT JOURNAL - 06/2020
- Factor Impacto JCR: 6,486 (2020)
- Impacto JCR a 5 años: 7,666
- Categorías JCR: PLANT SCIENCES
RNA-seq based analysis of transcriptomic changes associated with ABA-induced postharvest cold tolerance in zucchini fruit
- Benítez Á.
- Iglesias-Moya J.
- Segura M.
- Carvajal F.
- Palma F.
- Garrido D.
- Martínez C.
- Jamilena M.
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/10/2022
10.1016/j.postharvbio.2022.112023
- Cuartil JCR: Q1 (2022)
- Factor Impacto JCR: 7 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,6 (2022)
- CiteScore: 11,9 (2022)
- SJR: 1,282 (2022)
- SNIP: 1,978 (2022)
- Impacto JCR a 5 años: 6,9
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
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- Web of Science
Putrescine treatment increases the antioxidant response and carbohydrate content in zucchini fruit stored at low temperature
- Palma F.
- Carvajal F.
- Jamilena M.
- Garrido D.
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/8/2016
10.1016/j.postharvbio.2016.03.009
- Cuartil JCR: Q1 (2016)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 3,248 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 2,418 (2016)
- CiteScore: 7,9 (2020)
- SJR: 1,673 (2016)
- SNIP: 2,148 (2016)
- Impacto JCR a 5 años: 3,603
- Categorías JCR: AGRONOMY
- Categorías SJR: Agronomy and Crop Science (Q1); Food Science (Q1); Horticulture (Q1)
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- Web of Science
Pre-storage nitric oxide treatment enhances chilling tolerance of zucchini fruit (Cucurbita pepo L.) by S-nitrosylation of proteins and modulation of the antioxidant response
- Jiménez-Muñoz R.
- Palma F.
- Carvajal F.
- Castro-Cegrí A.
- Pulido A.
- Jamilena M.
- Romero-Puertas M.C.
- Garrido D.
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/1/2021
10.1016/j.postharvbio.2020.111345
- Cuartil JCR: Q1 (2021)
- Factor Impacto JCR: 6,751 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 3,865 (2021)
- CiteScore: 7,9 (2020)
- SJR: 1,397 (2020)
- SNIP: 1,885 (2020)
- Impacto JCR a 5 años: 7,001
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
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- Web of Science
Preconditioning treatment induces chilling tolerance in zucchini fruit improving different physiological mechanisms against cold injury
- Carvajal F.
- Palma F.
- Jamilena M.
- Garrido D.
ANNALS OF APPLIED BIOLOGY - 1/03/2015
- Cuartil JCR: Q1 (2015)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 2,103 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 3,594 (2015)
- CiteScore: 3,7 (2020)
- SJR: 0,822 (2015)
- SNIP: 1,144 (2015)
- Impacto JCR a 5 años: 2,062
- Categorías JCR: AGRICULTURE, MULTIDISCIPLINARY
- Categorías SJR: Agronomy and Crop Science (Q1)
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- Web of Science
Postharvest abscisic acid treatment modulates the primary metabolism and the biosynthesis of t-zeatin and riboflavin in zucchini fruit exposed to chilling stress
- Castro-Cegrí A.
- Carvajal F.
- Osorio S.
- Jamilena M.
- Garrido D.
- Palma F.
Postharvest Biology and Technology - 1/10/2023
10.1016/j.postharvbio.2023.112457
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,597 (2023)
- CiteScore: 11,9 (2022)
- SJR: 1,282 (2022)
- SNIP: 1,978 (2022)
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- Web of Science
Oxidative Stress Associated with Chilling Injury in Immature Fruit: Postharvest Technological and Biotechnological Solutions
- Valenzuela Manjón-Cabeza, Juan Luis
- Manzano Medina, Susana
- Palma, Francisco
- Carvajal Moreno, Fátima
- Garrido Garrido, María Dolores
- Jamilena Quesada, Manuel
8/07/2017
Preconditioning treatment induces changes in plasma membrane lipid composition and vanadate-sensitive ATPase activity of zucchini fruit during cold storage
- Palma, F.
- Carvajal, F.
- Jiménez-Muñoz, R.
- Pulido, A.
- Garrido, D.
Acta Horticulturae - 4/4/2018
10.17660/actahortic.2018.1194.205
- Cuartil SJR: Q4
- CiteScore: 0,5 (2020)
- SJR: 0,185 (2018)
- SNIP: 0,237 (2018)
- Categorías SJR: Horticulture (Q4)
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Effects of auxin-induced parthenocarpy on ethylene production and postharvest quality attributes of zucchini fruit
- Martínez C.
- Manzano S.
- Megías Z.
- Rubio A.
- Valenzuela J.
- Jamilena M.
- Carvajal F.
- Garrido D.
Acta Horticulturae - 30/6/2012
10.17660/actahortic.2012.934.179
- Cuartil SJR: Q3
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,726 (2012)
- CiteScore: 0,5 (2020)
- SJR: 0,215 (2012)
- SNIP: 0,311 (2012)
- Categorías SJR: Horticulture (Q3)
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- Web of Science
Changes in the biosynthesis of cuticular waxes during postharvest cold storage of zucchini fruit (Cucurbita pepo L.)
- Carvajal, F.
- Palma, F.
- Jiménez-Muñoz, R.
- Pulido, A.
- Garrido, D.
Acta Horticulturae - 4/4/2018
10.17660/actahortic.2018.1194.206
- Cuartil SJR: Q4
- CiteScore: 0,5 (2020)
- SJR: 0,185 (2018)
- SNIP: 0,237 (2018)
- Categorías SJR: Horticulture (Q4)
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Este autor no tiene conferencias.
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Changes in Morphology, Metabolism and Composition of Cuticular Wax in Zucchini Fruit During Postharvest Cold Storage
- Carvajal, Fatima
- Castro-Cegri, Alejandro
- Jimenez-Munoz, Raquel
- Jamilena, Manuel
- Garrido, Dolores
- Palma, Francisco
FRONTIERS IN PLANT SCIENCE - 7/12/2021
- Cuartil JCR: Q1 (2021)
- Factor Impacto JCR: 6,627 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 2,15 (2021)
- ORCID
- Web of Science
Índice h
Scopus: 11
Web of Science: 14
Índice i10
Scopus: 11
Web of Science: 14
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Proyectos de investigación en la UAL
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Acrónimo P12-AGR-1423Desde: 30 de enero de 2014Hasta: 29 de enero de 2018Financiado por: JUNTAImporte de financiación: 144.710,00 EURRol: Investigador