Martínez Rodríguez, Sergio Autor

Open Access

Complete conversion of D,L-5-monosubstituted hydantoins with a low velocity of chemical racemization into D-amino acids using whole cells of recombinant <i>Escherichia coli</i>

  • Martinez-Rodriguez S.
  • Las Heras-Vazquez F.
  • Clemente-Jimenez J.
  • Mingorance-Cazorla L.
  • Rodriguez-Vico F.

BIOTECHNOLOGY PROGRESS - 1/11/2002

10.1021/bp0256162

Número de citas: 31 (Web of Science) 37 (Scopus)
Open Access

Contribution of different natural yeasts to the aroma of two alcoholic beverages

  • Mingorance-Cazorla L.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Martínez-Rodríguez S.
  • Las Heras-Vázquez F.
  • Rodríguez-Vico F.

WORLD JOURNAL OF MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY - 1/4/2003

10.1023/a:1023662409828

Número de citas: 57 (Web of Science) 53 (Scopus)
Open Access

Overexpression and characterization of hydantoin racemase from <i>Agrobacterium tumefaciens</i> C58

  • Las Heras-Vázquez F.
  • Martínez-Rodríguez S.
  • Mingorance-Cazorla L.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Rodríguez-Vico F.

BIOCHEMICAL AND BIOPHYSICAL RESEARCH COMMUNICATIONS - 4/4/2003

10.1016/s0006-291x(03)00377-2

Número de citas: 25 (Web of Science) 31 (Scopus)
Open Access

Molecular cloning, purification, and biochemical characterization of hydantoin racemase from the legume symbiont <i>Sinorhizobium meliloti</i> CECT 4114

  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Felipe Rodríguez-Vico
  • Lydia Mingorance-Cazorla
  • Sergio Martínez-Rodríguez

APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY - 1/1/2004

10.1128/aem.70.1.625-630.2004

Número de citas: 18 (Web of Science) 24 (Scopus)
Open Access

Biochemical characterization of a novel hydantoin racemase from <i>Agrobacterium tumefaciens</i> C58

  • Martínez-Rodríguez S.
  • Las Heras-Vázquez F.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Rodríguez-Vico F.

BIOCHIMIE - 1/2/2004

10.1016/j.biochi.2004.01.004

Número de citas: 19 (Web of Science) 23 (Scopus)

Molecular characterization and oenological properties of wine yeasts isolated during spontaneous fermentation of six varieties of grape must

  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Josefa María Clemente-Jimenez
  • Felipe Rodríguez Vico
  • Sergio Martínez Rodríguez
  • Lydia Mingorance-Cazorla

FOOD MICROBIOLOGY - 1/4/2004

10.1016/s0740-0020(03)00063-7

Número de citas: 186 (Web of Science) 182 (Scopus)
Open Access

Molecular cloning and biochemical characterization of <i>L</i>-<i>N</i>-carbamoylase from <i>Sinorhizobium meliloti</i> CECT4114

  • Martínez-Rodríguez S.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Rodríguez-Vico F.
  • Las Heras-Vázquez F.

JOURNAL OF MOLECULAR MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY - 9/11/2005

10.1159/000088142

Número de citas: 16 (Web of Science) 12 (Scopus)
Open Access

Influence of sequential yeast mixtures on wine fermentation

  • Clemente-Jimenez J.
  • Mingorance-Cazorla L.
  • Martínez-Rodríguez S.
  • Las Heras-Vázquez F.
  • Rodríguez-Vico F.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY - 15/2/2005

10.1016/j.ijfoodmicro.2004.06.007

Número de citas: 115 (Web of Science) 118 (Scopus)
Open Access

Site-directed mutagenesis indicates an important role of cysteines 76 and 181 in the catalysis of hydantoin racemase from <i>Sinorhizobium meliloti</i>

  • Martínez-Rodríguez S.
  • Andújar-Sánchez M.
  • Neira J.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Jara-Pérez V.
  • Rodríguez-Vico F.
  • Las Heras-Vázquez F.
... Ver más Contraer

PROTEIN SCIENCE - 1/12/2006

10.1110/ps.062452106

Número de citas: 4 (Web of Science) 7 (Scopus)
Open Access

Crystallization and preliminary crystallographic studies of the recombinant dihydropyrimidinase from <i>Sinorhizobium meliloti</i> CECT4114

  • Martínez-Rodríguez S.
  • González-Ramírez L.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Rodríguez-Vico F.
  • Las Heras-Vázquez F.
  • Gavira J.
  • García-Ruíz J.
... Ver más Contraer

ACTA CRYSTALLOGRAPHICA SECTION F-STRUCTURAL BIOLOGY COMMUNICATIONS - 1/12/2006

10.1107/s1744309106045362

Número de citas: 10 (Web of Science) 10 (Scopus)

Obtención de D-aminoácidos ópticamente puros a partir de un sistema recombinante Sergio Martínez Rodríguez

2005

Activity measurement of hydantoin racemase enzyme: A key for the production of optically pure D-amino acids

  • Martínez-Rodríguez S.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Rodríguez-Vico F.
  • Las Heras-Vázquez F.

D-Amino Acids: A New Frontier in Amino Acid and Protein Research - Practical Methods and Protocols - 1/12/2007

Número de citas: 4 (Scopus)

Optimisation of Two Recombinant Whole Cell Systems for the Production of Optically Pure D-Amino Acids

  • Martínez-Gómez A.
  • Martínez-Rodríguez S.
  • Pozo-Dengra J.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Rodríguez-Vico F.
  • Las Heras-Vázquez F.

Modern Multidisciplinary Applied Microbiology: Exploiting Microbes and Their Interactions - 21/2/2008

10.1002/9783527611904.ch42

Número de citas:

Hydantoin Racemase: The Key Enzyme for the Production of Optically Pure α-Amino Acids

  • Javier Las Heras-Vázquez F.
  • Clemente-Jiménez J.
  • Martínez-Rodríguez S.
  • Rodríguez-Vico F.

Modern Biocatalysis: Stereoselective and Environmentally Friendly Reactions - 27/10/2009

10.1002/9783527623839.ch12

Número de citas: 2 (Scopus)

Métodos biotecnológicos para la producción de diferentes alfa- y beta- aminoácidos mediante cascadas quimioenzimáticas

  • Ana Isabel Martínez Gómez
  • Felipe Rodríguez Vico
  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Sergio Martinez Rodriguez

2013

Número de citas:
  • Dialnet

Producción enzimatíca de l-aminoácidos ópticamente puros mediante resolución cinética dinámica

  • Pablo Soriano Maldonado
  • Josefa María Clemente Jiménez
  • Francisco Javier las Heras Vázquez
  • Sergio Martinez Rodriguez

2014

Número de citas:
  • Dialnet

INNOVATIVE TEACHING RESOURCES IN THE AREAS OF ORGANIC CHEMISTRY AND BIOCHEMISTRY

  • Alvarez-Corral, Miriam
  • Rodriguez-Garcia, Ignacio
  • Munoz-Dorado, Manuel
  • Martinez-Rodriguez, Sergio
  • Rodriguez-Vico, Felipe
  • Las Heras-Vazquez, Francisco Javier
  • Clemente-Jimenez, Josefa Maria
  • Chova, LG
  • Belenguer, DM
  • Torres, IC
... Ver más Contraer

EDULEARN10: INTERNATIONAL CONFERENCE ON EDUCATION AND NEW LEARNING TECHNOLOGIES - 2010

Número de citas:
Open Access

Procedimiento de fermentación dirigida y su aplicación en la obtención de nuevas bebidas derivadas de zumo de naranja natural

  • Rodríguez Vico, Felipe
  • Las Heras Vázquez, Francisco Javier
  • Clemente Jiménez, Josefa María
  • Martínez Rodríguez, Sergio
  • Madrid Romero, Pedro
  • Mingorance Cazorla, Lydia

27/07/2016

Open Access

Sistema de coexpresión enzimática para la producción de D-aminoácidos

  • Martínez Gómez, Ana Isabel
  • Martínez Rodríguez, Sergio
  • Clemente Jiménez, Josefa María
  • Pozo Dengra, Joaquín
  • Madrid Romero, Pedro
  • Las Heras Vázquez, Francisco Javier
  • Rodríguez Vico, Felipe
... Ver más Contraer

28/07/2016

Este autor no tiene informes ni otros tipos de publicaciones.

Scopus: 18

Web of Science: 20

Scopus: 36

Web of Science: 42

Última actualización de los datos: 19/11/24 23:54
Próxima recolección programada: 23/11/24 3:00