Carvajal Moreno, Fátima Autor
Oxidative Stress Associated with Chilling Injury in Immature Fruit: Postharvest Technological and Biotechnological Solutions
- Valenzuela Manjón-Cabeza, Juan Luis
- Manzano Medina, Susana
- Palma, Francisco
- Carvajal Moreno, Fátima
- Garrido Garrido, María Dolores
- Jamilena Quesada, Manuel
8/07/2017
Application of polysaccharide-based edible coatings to improve the quality of zucchini fruit during postharvest cold storage
- Castro-Cegrí A.
- Ortega-Muñoz M.
- Sierra S.
- Carvajal F.
- Santoyo-Gonzalez F.
- Garrido D.
- Palma F.
SCIENTIA HORTICULTURAE - 15/4/2023
- Factor Impacto JCR: 3,9 (2023)
- CiteScore: 8,4 (2022)
- SJR: 0,838 (2022)
- SNIP: 1,614 (2022)
- Impacto JCR a 5 años: 4,3
- Categorías JCR: HORTICULTURE
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
The promoters of two CpMYB106-like paralog genes respond to abiotic stresses and phytohormones and drive differential expression in contrasting cultivars of Cucurbita pepo
- Carvajal F.
- Jiménez-Muñoz R.
- Castro-Cegrí A.
- Palma F.
- Garrido D.
SCIENTIA HORTICULTURAE - 15/1/2024
- CiteScore: 8,6 (2023)
- SJR: 0,833 (2023)
- SNIP: 1,384 (2023)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Differential response of zucchini varieties to low storage temperature
- Carvajal F.
- Martinez C.
- Jamilena M.
- Garrido D.
SCIENTIA HORTICULTURAE - 26/8/2011
- Cuartil JCR: Q1 (2011)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 1,527 (2011)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,978 (2011)
- CiteScore: 5 (2020)
- SJR: 0,839 (2011)
- SNIP: 1,625 (2011)
- Impacto JCR a 5 años: 1,713
- Categorías JCR: HORTICULTURE
- Categorías SJR: Horticulture (Q1)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Mapping management zones in a sandy pasture soil using an objective model and multivariate techniques
- Moral F.J.
- Rebollo F.J.
- Serrano J.M.
- Carvajal F.
PRECISION AGRICULTURE - 1/6/2021
- Factor Impacto JCR: 5,385 (2020)
- CiteScore: 8,7 (2020)
- SJR: 1,023 (2020)
- SNIP: 1,885 (2020)
- Impacto JCR a 5 años: 5,004
- Categorías JCR: AGRICULTURE, MULTIDISCIPLINARY
Putrescine treatment increases the antioxidant response and carbohydrate content in zucchini fruit stored at low temperature
- Palma F.
- Carvajal F.
- Jamilena M.
- Garrido D.
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/8/2016
10.1016/j.postharvbio.2016.03.009
- Cuartil JCR: Q1 (2016)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 3,248 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 2,418 (2016)
- CiteScore: 7,9 (2020)
- SJR: 1,673 (2016)
- SNIP: 2,148 (2016)
- Impacto JCR a 5 años: 3,603
- Categorías JCR: AGRONOMY
- Categorías SJR: Agronomy and Crop Science (Q1); Food Science (Q1); Horticulture (Q1)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Cell wall metabolism and chilling injury during postharvest cold storage in zucchini fruit
- Carvajal F.
- Palma F.
- Jamilena M.
- Garrido D.
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/10/2015
10.1016/j.postharvbio.2015.05.013
- Cuartil JCR: Q1 (2015)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 2,618 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 3,275 (2015)
- CiteScore: 7,9 (2020)
- SJR: 1,493 (2015)
- SNIP: 2,325 (2015)
- Impacto JCR a 5 años: 3,181
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Categorías SJR: Agronomy and Crop Science (Q1); Food Science (Q1); Horticulture (Q1)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Unravelling the role of abscisic acid in chilling tolerance of zucchini during postharvest cold storage
- Carvajal F.
- Palma F.
- Jiménez-Muñoz R.
- Jamilena M.
- Pulido A.
- Garrido D.
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/11/2017
10.1016/j.postharvbio.2017.07.004
- Cuartil JCR: Q1 (2017)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 3,112 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 2,229 (2017)
- CiteScore: 7,9 (2020)
- SJR: 1,48 (2017)
- SNIP: 1,721 (2017)
- Impacto JCR a 5 años: 3,241
- Categorías JCR: HORTICULTURE
- Categorías SJR: Agronomy and Crop Science (Q1); Food Science (Q1); Horticulture (Q1)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Effect of putrescine application on maintenance of zucchini fruit quality during cold storage: Contribution of GABA shunt and other related nitrogen metabolites
- Palma, F.
- Carvajal, F.
- Ramos, J.M.
- Jamilena, M.
- Garrido, D.
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/1/2015
10.1016/j.postharvbio.2014.08.010
- Cuartil JCR: Q1 (2015)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 2,618 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 3,735 (2015)
- CiteScore: 7,9 (2020)
- SJR: 1,493 (2015)
- SNIP: 2,325 (2015)
- Impacto JCR a 5 años: 3,181
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Categorías SJR: Agronomy and Crop Science (Q1); Food Science (Q1); Horticulture (Q1)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Pre-storage nitric oxide treatment enhances chilling tolerance of zucchini fruit (<i>Cucurbita pepo</i> L.) by <i>S</i>-nitrosylation of proteins and modulation of the antioxidant response
- Jiménez-Muñoz R.
- Palma F.
- Carvajal F.
- Castro-Cegrí A.
- Pulido A.
- Jamilena M.
- Romero-Puertas M.C.
- Garrido D.
POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/1/2021
10.1016/j.postharvbio.2020.111345
- Cuartil JCR: Q1 (2021)
- Factor Impacto JCR: 6,751 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 3,727 (2021)
- CiteScore: 7,9 (2020)
- SJR: 1,397 (2020)
- SNIP: 1,885 (2020)
- Impacto JCR a 5 años: 7,001
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Changes in the biosynthesis of cuticular waxes during postharvest cold storage of zucchini fruit (Cucurbita pepo L.)
- Carvajal, F.
- Palma, F.
- Jiménez-Muñoz, R.
- Pulido, A.
- Garrido, D.
Acta Horticulturae - 4/4/2018
10.17660/actahortic.2018.1194.206
- Cuartil SJR: Q4
- CiteScore: 0,5 (2020)
- SJR: 0,185 (2018)
- SNIP: 0,237 (2018)
- Categorías SJR: Horticulture (Q4)
- Scopus
- ORCID
Preconditioning treatment induces changes in plasma membrane lipid composition and vanadate-sensitive ATPase activity of zucchini fruit during cold storage
- Palma, F.
- Carvajal, F.
- Jiménez-Muñoz, R.
- Pulido, A.
- Garrido, D.
Acta Horticulturae - 4/4/2018
10.17660/actahortic.2018.1194.205
- Cuartil SJR: Q4
- CiteScore: 0,5 (2020)
- SJR: 0,185 (2018)
- SNIP: 0,237 (2018)
- Categorías SJR: Horticulture (Q4)
- Scopus
- ORCID
Effects of Auxin-Induced Parthenocarpy on Ethylene Production and Postharvest Quality Attributes of Zucchini Fruit
- Martínez C.
- Manzano S.
- Megías Z.
- Rubio A.
- Valenzuela J.
- Jamilena M.
- Carvajal F.
- Garrido D.
XXVIII INTERNATIONAL HORTICULTURAL CONGRESS ON SCIENCE AND HORTICULTURE FOR PEOPLE (IHC2010): INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON POSTHARVEST TECHNOLOGY IN THE GLOBAL MARKET - 30/6/2012
10.17660/actahortic.2012.934.179
- Cuartil SJR: Q3
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,726 (2012)
- CiteScore: 0,5 (2020)
- SJR: 0,215 (2012)
- SNIP: 0,311 (2012)
- Categorías SJR: Horticulture (Q3)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Molecular response to cold storage in fruit of two zucchini cultivars differing in their chilling sensitivity
- Carvajal F.
- Rosales R.
- Palma F.
- Manzano S.
- Jamilena M.
- Garrido D.
VI INTERNATIONAL CONFERENCE POSTHARVEST UNLIMITED - 1/10/2019
10.17660/actahortic.2019.1256.26
- Cuartil SJR: Q4
- CiteScore: 0,5 (2020)
- SJR: 0,184 (2019)
- SNIP: 0,228 (2019)
- Categorías SJR: Horticulture (Q4)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Este autor no tiene patentes.
Este autor no tiene informes ni otros tipos de publicaciones.
Índice h
Scopus: 11
Web of Science: 14
Índice i10
Scopus: 11
Web of Science: 16
Perfiles de autor
-
ORCID
-
Web of Science ResearcherID
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id
Proyectos de investigación en la UAL
-
Acrónimo P12-AGR-1423Desde: 30 de enero de 2014Hasta: 29 de enero de 2018Financiado por: JUNTAImporte de financiación: 144.710,00 EURRol: Investigador