Bermejo Román, Ruperto Autor

Open Access

Simplified Two-Stage Method for the Recovery of B-Phycoerythrin from Porphyridium Cruentum and Evaluation as a Natural Food Grade Colourant

  • Ruperto Bermejo-Román
  • Mª Carmen Murillo-Cruz
  • M. Carmen Hurtado
  • Silvia Villaró-Cos
  • Tomás Lafarga
  • Gabriel Acién

Food and Bioprocess Technology - 1/1/2025

10.1007/s11947-025-03859-w

Número de citas: 0 (Scopus)

Instrumental color measurements of automotive samples with convex cylindrical curvatures under diffuse lighting

  • Melgosa M.
  • Rodríguez-Pulido F.J.
  • Gómez-Robledo S.L.
  • Tejada-Casado S.M.
  • Bermejo R.
  • Murillo S.M.A.
  • Heredia F.J.
... Ver más Contraer

Optica Pura y Aplicada - 1/1/2024

10.7149/opa.57.1.51166

Número de citas: 0 (Scopus)
Open Access

Adsorption of natural dye phycocyanin by means of Laponite®: Synthesis and characterization of the hybrid obtained

  • López-Rodríguez D.
  • Jordan-Nuñez J.
  • Bermejo-Román R.
  • Micó-Vicent B.
  • Belda A.

Boletin de la Sociedad Espanola de Ceramica y Vidrio - 1/1/2024

10.1016/j.bsecv.2024.09.003

Número de citas: 0 (Scopus)

Production of enzymatic hydrolysates with <i>in vitro</i> antioxidant, antihypertensive, and antidiabetic properties from proteins derived from Arthrospira platensis

  • Villaró S.
  • Jiménez-Márquez S.
  • Musari E.
  • Bermejo R.
  • Lafarga T.

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL - 1/1/2023

10.1016/j.foodres.2022.112270

Número de citas: 26 (Web of Science) 29 (Scopus)
Open Access

Biorefinery Approach Applied to the Production of Food Colourants and Biostimulants from <i>Oscillatoria</i> sp.

  • Ainoa Morillas-España
  • Bermejo, Ruperto
  • Roberto Abdala-Díaz
  • Angela Ruiz Nieto
  • Tomás Lafarga
  • Gabriel Acien
  • José María Fernández Sevilla
... Ver más Contraer

BIOLOGY-BASEL - 28/9/2022

10.3390/biology11091278

Número de citas: 2 (Web of Science) 4 (Scopus)

An electronic tongue as a tool for assessing the impact of carotenoids’ fortification on cv. Arbequina olive oils

  • Murillo-Cruz M.ª.
  • Rodrigues N.
  • Bermejo-Román R.
  • Veloso A.C.A.
  • Pereira J.A.
  • Peres A.M.

European Food Research and Technology - 1/5/2022

10.1007/s00217-022-03964-6

Número de citas: 4 (Scopus)
Open Access

Assessment of the potential of microalgae-derived phycoerythrin as a natural colorant in beverages

  • Raquel Carmona
  • Ma Carmen Murillo
  • Tomás Lafarga
  • Ruperto Bermejo

JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY - 12/12/2022

10.1007/s10811-022-02834-8

Número de citas: 14 (Web of Science) 14 (Scopus)

Monovarietal olive oils fortified with carotenoids: Physicochemical and sensory trends and taste sensor evaluation

  • Mª Carmen Murillo‐Cruz
  • Nuno Rodrigues
  • Maria Inês Dias
  • Ruperto Bermejo‐Román
  • Ana C. A. Veloso
  • José Alberto Pereira
  • António M. Peres
... Ver más Contraer

JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY - 5/12/2022

10.1002/aocs.12650

Número de citas: 3 (Web of Science) 2 (Scopus)
Open Access

Color of extra virgin olive oils enriched with carotenoids from microalgae: influence of ultraviolet exposure and heating

  • M.C. Murillo
  • A.B. García
  • T. Lafarga
  • M. Melgosa
  • R. Bermejo

GRASAS Y ACEITES - 13/06/2022

10.3989/gya.0104211

Número de citas: 9 (Web of Science) 10 (Scopus) 0 (Dialnet)
Open Access

Effect of adding fungal β-carotene to picual extra virgin olive oils on their physical and chemical properties

  • M Carmen Murillo‐Cruz
  • Mariela Chova
  • Ruperto Bermejo‐Román

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION - 23/2/2021

10.1111/jfpp.15186

Número de citas: 9 (Web of Science) 10 (Scopus)

Utilización de biliproteínas como colorantes naturales en alimentación

  • Ruperto Bermejo Román
  • Amparo Ramos Molina
  • José María Fernández Sevilla
  • Francisco Gabriel Acién Fernández
  • Cynthia Victoria González López

IX Congreso Nacional del Color: Alicante 2010 - 2010

Número de citas: 0 (Dialnet)
  • Dialnet

Chromatographic purification of biliproteins from Spirulina platensis. High-performance liquid chromatographic separation of their α and β subunits

  • Bermejo R.
  • Talavera E.
  • Alvarez-Pez J.
  • Orte J.

Journal of Chromatography A - 22/8/1997

10.1016/s0021-9673(97)00577-3

Número de citas: 61 (Scopus)
Open Access

Proceso escalable para la obtención de ficocianina

  • Bermejo Román, Ruperto
  • Acién Fernández, Francisco Gabriel

28/07/2016

Open Access

Proceso para la obtención y purificación de B-Ficoeritrina

  • Bermejo Román, Ruperto
  • Acién Fernández, Francisco Gabriel
  • Ibáñez González, María José
  • Álvarez Pez, José María
  • Molina Grima, Emilio

26/07/2016

Este autor no tiene informes ni otros tipos de publicaciones.

Scopus: 18

Web of Science: 14

Scopus: 28

Web of Science: 15

Última actualización de los datos: 10/05/25 22:16
Próxima recolección programada: 17/05/25 3:00