Lafarga Poyo, Tomás Valentín Autor
Year-long production of <i>Scenedesmus almeriensis</i> in pilot-scale raceway and thin-layer cascade photobioreactors
- Morillas-España A.
- Lafarga T.
- Gómez-Serrano C.
- Acién-Fernández F.G.
- González-López C.V.
ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS - 1/10/2020
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 4,401 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 3,55 (2020)
- CiteScore: 6,9 (2020)
- SJR: 1,044 (2020)
- SNIP: 1,234 (2020)
- Impacto JCR a 5 años: 5,278
- Categorías JCR: BIOTECHNOLOGY & APPLIED MICROBIOLOGY
- Categorías SJR: Agronomy and Crop Science (Q1)
- Scopus
- ORCID
- OAI-PMH
- Web of Science
Year-long evaluation of microalgae production in wastewater using pilot-scale raceway photobioreactors: Assessment of biomass productivity and nutrient recovery capacity
- Morillas-España A.
- Lafarga T.
- Sánchez-Zurano A.
- Acién-Fernández F.G.
- Rodríguez-Miranda E.
- Gómez-Serrano C.
- González-López C.V.
ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS - 1/12/2021
- Factor Impacto JCR: 5,276 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 3,005 (2021)
- CiteScore: 9,4 (2023)
- SJR: 0,878 (2021)
- SNIP: 1,147 (2021)
- Impacto JCR a 5 años: 5,813
- Categorías JCR: BIOTECHNOLOGY & APPLIED MICROBIOLOGY
- Scopus
- ORCID
- OAI-PMH
- Web of Science
Water UV-C treatment alone or in combination with peracetic acid: A technology to maintain safety and quality of strawberries
- Nicolau-Lapeña I.
- Abadias M.
- Viñas I.
- Bobo G.
- Lafarga T.
- Ribas-Agustí A.
- Aguiló-Aguayo I.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY - 16/12/2020
10.1016/j.ijfoodmicro.2020.108887
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 5,277 (2020)
- CiteScore: 8,5 (2020)
- SJR: 1,31 (2020)
- SNIP: 1,633 (2020)
- Impacto JCR a 5 años: 5,388
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Categorías SJR: Food Science (Q1); Microbiology (Q1)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Wastewater treatment using <i>Scenedesmus almeriensis</i>: effect of operational conditions on the composition of the microalgae-bacteria consortia
- Sánchez-Zurano A.
- Lafarga T.
- Morales-Amaral M.d.M.
- Gómez-Serrano C.
- Fernández-Sevilla J.M.
- Acién-Fernández F.G.
- Molina-Grima E.
JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY - 1/12/2021
- Cuartil JCR: Q1 (2021)
- Factor Impacto JCR: 3,404 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 2,562 (2021)
- CiteScore: 6,8 (2023)
- SJR: 0,601 (2021)
- SNIP: 0,999 (2021)
- Impacto JCR a 5 años: 3,834
- Categorías JCR: MARINE & FRESHWATER BIOLOGY
- Scopus
- ORCID
- OAI-PMH
- Web of Science
Utilisation of the marine microalgae Nannochloropsis sp. and Tetraselmis sp. as innovative ingredients in the formulation of wheat tortillas
- Hernández-López I.
- Benavente Valdés J.R.
- Castellari M.
- Aguiló-Aguayo I.
- Morillas-España A.
- Sánchez-Zurano A.
- Acién-Fernández F.G.
- Lafarga T.
ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS - 1/10/2021
- Factor Impacto JCR: 5,276 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,545 (2021)
- CiteScore: 9,4 (2023)
- SJR: 0,878 (2021)
- SNIP: 1,147 (2021)
- Impacto JCR a 5 años: 5,813
- Categorías JCR: BIOTECHNOLOGY & APPLIED MICROBIOLOGY
- Scopus
- ORCID
- OAI-PMH
- Web of Science
Ultrasound Processing Alone or in Combination with Other Chemical or Physical Treatments as a Safety and Quality Preservation Strategy of Fresh and Processed Fruits and Vegetables: A Review
- Nicolau-Lapeña I.
- Lafarga T.
- Viñas I.
- Abadias M.
- Bobo G.
- Aguiló-Aguayo I.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY - 15/9/2019
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 3,356 (2019)
- CiteScore: 6,6 (2020)
- SJR: 1,078 (2019)
- SNIP: 1,103 (2019)
- Impacto JCR a 5 años: 3,666
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Categorías SJR: Food Science (Q1); Industrial and Manufacturing Engineering (Q1); Process Chemistry and Technology (Q1); Safety, Risk, Reliability and Quality (Q1)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Strawberry sanitization by peracetic acid washing and its effect on fruit quality
- Nicolau-Lapena, Iolanda
- Abadias, Maribel
- Bobo, Gloria
- Aguilo-Aguayo, Ingrid
- Lafarga, Tomas
- Vinas, Inmaculada
FOOD MICROBIOLOGY - 1/10/2019
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 4,155 (2019)
- CiteScore: 8,6 (2020)
- SJR: 1,318 (2019)
- SNIP: 1,594 (2019)
- Impacto JCR a 5 años: 4,534
- Categorías JCR: MICROBIOLOGY
- Categorías SJR: Food Science (Q1); Microbiology (Q2)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Strategies to reduce microbial risk and improve quality of fresh and processed strawberries: A review
- Lafarga, Tomas
- Colas-Meda, Pilar
- Abadias, Maribel
- Aguilo-Aguayo, Ingrid
- Bobo, Gloria
- Vinas, Inmaculada
INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES - 1/3/2019
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 4,477 (2019)
- CiteScore: 8,2 (2020)
- SJR: 1,427 (2019)
- SNIP: 1,586 (2019)
- Impacto JCR a 5 años: 4,553
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Categorías SJR: Chemistry (miscellaneous) (Q1); Food Science (Q1); Industrial and Manufacturing Engineering (Q1)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Steaming and <i>sous</i>-<i>vide</i>: Effects on antioxidant activity, vitamin C, and total phenolic content of <i>Brassica</i> vegetables
- Lafarga, Tomas
- Bobo, Gloria
- Vinas, Inmaculada
- Zudaire, Lorena
- Simo, Joan
- Aguilo-Aguayo, Ingrid
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE - 1/10/2018
- Cuartil SJR: Q1
- CiteScore: 3,3 (2020)
- SJR: 0,422 (2018)
- SNIP: 1,245 (2018)
- Categorías SJR: Cultural Studies (Q1); Food Science (Q2)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Sustainable Industrial Processes Based on Microalgae
2024
- ORCID
Pulsed electric fields for the extraction of lipids, pigments, and polyphenols from cultured microalgae
Innovative and Emerging Technologies in the Bio-marine Food Sector - 2022
10.1016/b978-0-12-820096-4.00010-9
- ORCID
Production and Consumption of Oils and Oilseeds
Oil and Oilseed Processing - 4/05/2021
- ORCID
Potential Applications of Plant‐Derived Proteins in the Food Industry
Novel Proteins for Food, Pharmaceuticals and Agriculture: Sources, Applications and Advances - 3/12/2018
- ORCID
Oil and Oilseed Processing
Wiley - 4/05/2021
- ORCID
Microalgal protein production: current needs and challenges
- Villaró S.
- Acién G.
- Fernández-Sevilla J.M.
- Lafarga T.
Future Proteins: Sources, Processing, Applications and the Bioeconomy - 1/1/2023
10.1016/b978-0-323-91739-1.00008-8
- Scopus
- ORCID
Microalgae as a source of pigments for food applications
Cultured Microalgae for the Food Industry - 2021
10.1016/b978-0-12-821080-2.00014-9
- ORCID
Microalgae as a source of agricultural products
- Tomás Lafarga
- Silvia Villaró-Cos
- Elia Rivera-Sánchez
- Maria Salinas-García
- Gabriel Acién
Sustainable Industrial Processes Based on Microalgae - 2024
10.1016/b978-0-443-19213-5.00009-1
- ORCID
Cultured Microalgae for the Food Industry
Elsevier - 2021
- ORCID
Consumer acceptance and attitudes toward microalgae and microalgal-derived products as food
- Villaró S.
- Viñas I.
- Lafarga T.
Cultured Microalgae for the Food Industry - 1/1/2021
10.1016/b978-0-12-821080-2.00001-0
- Scopus
- ORCID
Este autor no tiene conferencias.
Este autor no tiene patentes.
Thermal Processing Technologies
Food Formulation - 5/03/2021
- ORCID
Información de contacto
Departamento: Ingeniería Química
Índice h
Scopus: 26
Web of Science: 32
Índice i10
Scopus: 58
Web of Science: 68
Grupos de investigación
-
Desalación y fotosíntesis
Rol: Miembro
Perfiles de autor
-
ORCID
-
Web of Science ResearcherID
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id
Proyectos de investigación en la UAL
-
Acrónimo COSECDesde: 1 de octubre de 2024Hasta: 30 de septiembre de 2027Financiado por: HORIZONImporte de financiación: 357.500,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Responsable
-
Acrónimo PID2022-136292OB-I00Desde: 1 de septiembre de 2023Hasta: 31 de agosto de 2026Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 187.500,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Investigador principal
-
Acrónimo PCM_00083Desde: 1 de enero de 2023Hasta: 31 de diciembre de 2024Financiado por: Junta de AndalucíaImporte de financiación: 208.035,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Investigador principal
-
Acrónimo TED2021-131511A-I00Desde: 1 de diciembre de 2022Hasta: 1 de diciembre de 2024Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 160.000,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Investigador principal
-
Acrónimo 101060991Desde: 1 de julio de 2022Hasta: 30 de junio de 2026Financiado por: HORIZONImporte de financiación: 515.000,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo NoneDesde: 15 de febrero de 2022Hasta: 31 de agosto de 2024Financiado por: H2020Importe de financiación: 43.655,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo PDC2021-121861-C21Desde: 1 de diciembre de 2021Hasta: 30 de noviembre de 2023Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 87.400,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo P20_00800Desde: 5 de octubre de 2021Hasta: 31 de diciembre de 2022Financiado por: JUNTAImporte de financiación: 130.000,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo P20_00812Desde: 5 de octubre de 2021Hasta: 31 de diciembre de 2022Financiado por: JUNTAImporte de financiación: 125.000,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo UAL2020-AGR-A1945Desde: 1 de enero de 2021Hasta: 31 de diciembre de 2022Financiado por: Universidad de AlmeríaImporte de financiación: 30.000,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Investigador principal
-
Acrónimo PRODIGIODesde: 1 de enero de 2021Hasta: 31 de diciembre de 2023Financiado por: NaNImporte de financiación: 288.250,00 EURRol: Investigador