Valverde García, Antonio Autor

European Union proficiency tests for pesticide residues in fruit and vegetables from 2009 to 2016: Overview of the results and main achievements

  • Ferrer C.
  • Lozano A.
  • Uclés S.
  • Valverde A.
  • Fernández-Alba A.

FOOD CONTROL - 1/12/2017

10.1016/j.foodcont.2017.06.020

Número de citas: 16 (Web of Science) 12 (Scopus)

Matrix interference evaluation employing GC and LC coupled to triple quadrupole tandem mass spectrometry

  • Uclés S.
  • Lozano A.
  • Sosa A.
  • Parrilla Vázquez P.
  • Valverde A.
  • Fernández-Alba A.

TALANTA - 1/11/2017

10.1016/j.talanta.2017.05.068

Número de citas: 69 (Web of Science) 46 (Scopus)

Laboratory Triple-A rating: A new approach to evaluate performance-underperformance of laboratories participating in EU proficiency tests for multi-residue analysis of pesticides in fruits and vegetables

  • Valverde A.
  • Fernández-Alba A.
  • Ferrer C.
  • Aguilera A.

FOOD CONTROL - 1/5/2016

10.1016/j.foodcont.2015.12.009

Número de citas: 6 (Web of Science) 4 (Scopus)

Benzimidazole and imidazole fungicide analysis in grape and wine samples using a competitive enzyme-linked immunosorbent assay

  • Uclés A.
  • García A.
  • Gil García M.
  • Aguilera Del Real A.
  • Fernández-Alba A.

Analytical Methods - 1/1/2015

10.1039/c5ay01048a

Número de citas: 21 (Web of Science) 14 (Scopus)

Assessing solvent derivatization and carbon dioxide supercritical fluid simultaneous extraction/derivatization of cyprodinil

  • Aguilera A.
  • Valverde A.
  • Valverde-Monterreal A.
  • Garcia-Fuentes L.
  • Boulaid M.

JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH PART B-PESTICIDES FOOD CONTAMINANTS AND AGRICULTURAL WASTES - 1/1/2014

10.1080/03601234.2014.911553

Número de citas: 1 (Web of Science) 1 (Scopus)

Household processing factors of acrinathrin, fipronil, kresoxim-methyl and pyridaben residues in green beans

  • Aguilera A.
  • Valverde A.
  • Camacho F.
  • Boulaid M.
  • García-Fuentes L.

FOOD CONTROL - 1/1/2014

10.1016/j.foodcont.2013.06.038

Número de citas: 37 (Web of Science) 31 (Scopus)

Identification and quantification of poly(amidoamine) PAMAM dendrimers of generations 0 to 3 by liquid chromatography/hybrid quadrupole time-of-flight mass spectrometry in aqueous medium

  • Ulaszewska M.
  • Hernando M.
  • Moreno A.
  • García A.
  • Calvo E.
  • Fernández-Alba A.

RAPID COMMUNICATIONS IN MASS SPECTROMETRY - 15/4/2013

10.1002/rcm.6498

Número de citas: 11 (Web of Science) 12 (Scopus)

Effect of household processing and unit to unit variability of azoxystrobin, acrinathrin and kresoxim methyl residues in zucchini

  • Aguilera A.
  • Valverde A.
  • Camacho F.
  • Boulaid M.
  • García-Fuentes L.

FOOD CONTROL - 1/6/2012

10.1016/j.foodcont.2011.11.038

Número de citas: 40 (Web of Science) 29 (Scopus)

Effect of the application of silicon hydroxide on yield and quality of cherry tomato

  • Toresano-Sánchez F.
  • Valverde-García A.
  • Camacho-Ferre F.

JOURNAL OF PLANT NUTRITION - 1/3/2012

10.1080/01904167.2012.644375

Número de citas: 28 (Web of Science) 26 (Scopus)

Analysis of forchlorfenuron in vegetables by LC/TOF-MS after extraction with the buffered QuEChERS method

  • Valverde A.
  • Aguilera A.
  • Ferrer C.
  • Camacho F.
  • Cammarano A.

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY - 10/3/2010

10.1021/jf904465s

Número de citas: 38 (Web of Science) 40 (Scopus)

Análisis de residuos de plaguicidas en hortalizas Antonio Valverde García, Emilio González Pradas

Influencia del procesado doméstico sobre los niveles de residuos de plaguicidas en hortalizas

  • Mourad Boulaid

2008

Número de citas:
  • Dialnet

Limitaciones actuales y nuevas perspectivas en la evaluación y el control de residuos fitosanitarios en alimentos

  • Antonio Valverde García

Producción hortícola y seguridad alimentaria - 2004

Número de citas:
  • Dialnet

Desarrollo y validación de procesos de extracción con dióxiddo de carbono supercrítico para la determinación de residuos de plaguicidas organofosforados en alimentos de origen vegetal con bajo contenido en agua

  • María Brotons Picó
  • Antonio Valverde García
  • Ana María Aguilera del

2004

Número de citas:
  • Dialnet

Desarrollo y validación de procesos de extracción con dióxido de carbono supercrítico para la determinación de residuos de plaguicidas organofosforados en alimentos de origen vegetal con bajo contenido en agua

  • Picó M. Remedios Brotons
  • Antonio Valverde García
  • Ana Aguilera

2003

Número de citas:
  • Dialnet

Desarrollo y validación de procesos de extracción con fluidos supercríticos (sfe) para la determinación de residuos de plaguicidas halogenados en cereales y lentejas

  • Mariano Rodríguez
  • Antonio Valverde García
  • Ana Aguilera

2003

Número de citas:
  • Dialnet

Nuevas tecnologías aplicadas al análisis de residuos de plaguicidas en hortalizas y aguas

  • Mariano Contreras Casas
  • Antonio Valverde García
  • Amadeo Rodríguez Fernández-Alba

2002

Número de citas:
  • Dialnet

Aplicación de las técnicas de extracción con fluidos supercríticos y cromatografía de gases con detector selectivo de masas al análisis de residuos en frutas

  • José Carlos Herrera de Pablo
  • Antonio Valverde García
  • Ana Aguilera

2002

Número de citas:
  • Dialnet

Conclusiones de las Jornadas organizadas por el I.E.A.

  • José Carlos Herrera de Pablo
  • Antonio Valverde García

El sector agrario y agroalimentario de Almería ante el siglo XXI: evolución y perspectiva de nuestra agricultura en el año 2000 : producción integrada : incidencia de las nuevas normativas de residuos de plaguicidas sobre la horticultura almeriense - 2001

Número de citas:
  • Dialnet

Evaluación y control de residuos de plaguicidas en alimentos

  • Antonio Valverde García

El sector agrario y agroalimentario de Almería ante el siglo XXI: evolución y perspectiva de nuestra agricultura en el año 2000 : producción integrada : incidencia de las nuevas normativas de residuos de plaguicidas sobre la horticultura almeriense - 2001

Número de citas:
  • Dialnet

Comparative study of the main top-down approaches for the estimation of measurement uncertainty in multiresidue analysis of pesticides in fruits and vegetables

  • Medina-Pastor P.
  • Valverde A.
  • Pihlström T.
  • Masselter S.
  • Gamon M.
  • Mezcua M.
  • Rodríguez-Torreblanca C.
  • Fernández-Alba A.
... Ver más Contraer

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY - 27/7/2011

10.1021/jf104060h

Número de citas: 41 (Web of Science) 37 (Scopus)

Analysis and residue levels of forchlorfenuron (CPPU) in watermelons

  • Valverde A.
  • Piedra L.
  • Aguilera A.
  • Boulaid M.
  • Camacho F.

Journal of Environmental Science and Health - Part B Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes - 1/9/2007

10.1080/03601230701551475

Número de citas: 24 (Web of Science) 23 (Scopus)

Assessing supercritical fluid extraction for the analysis of fipronil, kresoxim-methyl, acrinathrin, and pyridaben residues in melon

  • Boulaid M.
  • Aguilera A.
  • Busonera V.
  • Camacho F.
  • Monterreal A.
  • Valverde A.

Journal of Environmental Science and Health - Part B Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes - 1/9/2007

10.1080/03601230701551491

Número de citas: 12 (Web of Science) 14 (Scopus)

Journal of Environmental Science and Health - Part B Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes: Foreword

  • Cabras P.
  • Trevisan M.
  • Valverde A.

Journal of Environmental Science and Health - Part B Pesticides, Food Contaminants, and Agricultural Wastes - 1/9/2007

10.1080/03601230701549214

Número de citas: 1 (Scopus)

Evaluation of different solid-phase traps for automated collection and clean-up in the analysis of multiple pesticides in fruits and vegetables after supercritical fluid extraction

  • Lehotay S.
  • Valverde-García A.

Journal of Chromatography A - 21/3/1997

10.1016/s0021-9673(96)00846-1

Número de citas: 57 (Web of Science) 63 (Scopus)

Este autor no tiene patentes.

Practical and valid guidelines for realistic estimation of measurement uncertainty in multi-residue analysis of pesticides

  • Valverde A.
  • Aguilera A.
  • Valverde-Monterreal A.

FOOD CONTROL - 1/1/2017

10.1016/j.foodcont.2016.06.017

Número de citas: 16 (Web of Science) 10 (Scopus)

Scopus: 24

Web of Science: 24

Scopus: 42

Web of Science: 41

Última actualización de los datos: 23/03/24 5:16
Próxima recolección programada: 30/03/24 3:00