Rincón Cervera, Miguel Ángel Autor
Acyl migration evaluation in monoacylglycerols from Echium plantagineum seed oil and Marinol
- Rincon Cervera, Miguel Angel
- Venegas Venegas, Elena
- Ramos Bueno, Rebeca
- Rodriguez Garcia, Ignacio
- Luis Guil-Guerrero, Jose
JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING - 1/5/2013
- Cuartil JCR: Q2 (2013)
- Cuartil SJR: Q2
- Factor Impacto JCR: 1,869 (2013)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,324 (2013)
- CiteScore: 4,6 (2020)
- SJR: 0,739 (2013)
- SNIP: 0,942 (2013)
- Impacto JCR a 5 años: 2,016
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Categorías SJR: Applied Microbiology and Biotechnology (Q2); Bioengineering (Q2); Biotechnology (Q2)
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ANTI-STEATOTIC EFFECTS OF DOCOSAEXAENOIC ACID AND HYDROXYTYROSOL IN THE LIVER OF MICE FED A HIGH-FAT DIET: PPAR-A AND NRF2 UP-REGULATION, AND OF SRBP-1C AND NF-KB DOWN-REGULATION
- Valenzuela Baez, Rodrigo Wladmir
- Echeverria, Francisca
- Soto Alarcon, Sandra Anakaren
- Orellana, Paula
- Rincon-Cervera, Miguel Angel
- Vargas, Romina
- Valenzuela, Alfonso
- Videla, Luis A.
ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM - 2017
Arecaceae fruits: Fatty acids, phenolic compounds and in vitro antitumour activity
- Abdallah Lahlou
- Tarik Chileh-Chelh
- Svetlana Lyashenko
- Miguel Ángel Rincón-Cervera
- Ignacio Rodríguez-García
- Rosalía López-Ruiz
- Miguel Urrestarazu
- José Luis Guil-Guerrero
Food Bioscience - 1/11/2022
- Cuartil JCR: Q1 (2022)
- Factor Impacto JCR: 5,2 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,397 (2022)
- CiteScore: 4,5 (2021)
- SJR: 0,893 (2021)
- SNIP: 1,326 (2021)
- Impacto JCR a 5 años: 5,4
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
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- Web of Science
Arecaceae Seeds Constitute a Healthy Source of Fatty Acids and Phenolic Compounds
- Miguel Ángel Rincón-Cervera
- Abdallah Lahlou
- Tarik Chileh-Chelh
- Svetlana Lyashenko
- Rosalía López-Ruiz
- José Luis Guil-Guerrero
Plants - 4/01/2023
- CiteScore: 5,4 (2022)
- SJR: 0,79 (2022)
- SNIP: 1,277 (2022)
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- OAI-PMH
- Web of Science
Borage oil: Tocopherols, sterols and squalene in farmed and endemic-wild Borago species
- Fabrikov D.
- Guil-Guerrero J.
- González-Fernández M.
- Rodríguez-García I.
- Gómez-Mercado F.
- Urrestarazu M.
- Lao M.
- Rincón-Cervera M.
- Álvaro J.
- Lyashenko S.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS - 1/10/2019
- Cuartil JCR: Q1 (2019)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 3,721 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,826 (2019)
- CiteScore: 5,5 (2022)
- SJR: 0,895 (2019)
- SNIP: 1,556 (2019)
- Impacto JCR a 5 años: 3,829
- Categorías JCR: CHEMISTRY, APPLIED
- Categorías SJR: Food Science (Q1)
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- Web of Science
Buglossoides spp. seeds, a land source of health-promoting n-3 PUFA and phenolic compounds
- Tarik Chileh Chelh
- Svetlana Lyashenko
- Abdallah Lahlou
- El-Hassan Belarbi
- Miguel Ángel Rincón-Cervera
- Ignacio Rodríguez-García
- Miguel Urrestarazu-Gavilán
- Rosalía López-Ruiz
- José Luis Guil-Guerrero
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL - 1/07/2022
- Cuartil JCR: Q1 (2022)
- Factor Impacto JCR: 8,1 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,793 (2022)
- CiteScore: 11,1 (2021)
- SJR: 1,248 (2021)
- SNIP: 1,884 (2021)
- Impacto JCR a 5 años: 7,7
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
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- Web of Science
Discarded fish on the Spanish Mediterranean coast: influence of season on fatty acids profiles
- MARÍA DOLORES SUÁREZ
- MARÍA ISABEL SÁEZ
- MIGUEL ÁNGEL RINCÓN-CERVERA
- LUIS HIDALGO
- JOSE LUIS GUIL-GUERRERO
MEDITERRANEAN MARINE SCIENCE - 31/03/2021
- Cuartil JCR: Q2 (2021)
- Factor Impacto JCR: 3,016 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,004 (2021)
- Impacto JCR a 5 años: 2,777
- Categorías JCR: MARINE & FRESHWATER BIOLOGY
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- Web of Science
Docosahexaenoic acid purification from fish processing industry by-products
- Rincón Cervera M.
- Venegas E.
- Ramos Bueno R.
- Suárez Medina M.
- Guil Guerrero J.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY - 1/05/2015
- Cuartil JCR: Q2 (2015)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 1,953 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,529 (2015)
- CiteScore: 4,3 (2020)
- SJR: 0,643 (2015)
- SNIP: 0,902 (2015)
- Impacto JCR a 5 años: 2,195
- Categorías JCR: NUTRITION & DIETETICS
- Categorías SJR: Industrial and Manufacturing Engineering (Q1); Biotechnology (Q2); Chemistry (miscellaneous) (Q2); Food Science (Q2)
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- Web of Science
Ecological and simultaneous seed oil extraction/saponification/?- linolenic acid concentration
- López-Martinez J.
- Campra-Madrid P.
- Rincón-Cervera M.
- Guil-Guerrero J.
European Journal of Lipid Science and Technology - 26/4/2005
- Cuartil JCR: Q2 (2005)
- Cuartil SJR: Q1
- Factor Impacto JCR: 1,045 (2022)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,237 (2005)
- CiteScore: 4,3 (2020)
- SJR: 0,684 (2005)
- SNIP: 0,999 (2005)
- Categorías SJR: Food Science (Q1); Industrial and Manufacturing Engineering (Q1); Biotechnology (Q2); Chemistry (miscellaneous) (Q2)
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- Web of Science
EXPLORATORY STUDY ON FATTY ACID PROFILE FROM SEVERAL EDIBLE FISH SPECIES IN CHILE
- Rincon-Cervera, Miguel Angel
- Gonzalez-Barriga, Valeria
- Romero Ormazabal, Jaime
- Valenzuela-Baez, Rodrigo
- Valenzuela-Bonomo, Alfonso
ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM - 2017
Este autor no tiene libros, capítulos o tesis.
Este autor no tiene conferencias.
Este autor no tiene patentes.
Adding a purple com extract in rats supplemented with chia oil decreases gene expression of SREBP-lc and retains Δ5 and Δ6 hepatic desaturase activity, unmodified the hepatic lipid profile
- Reyna Gallegos, Sixto
- Torres Arrunategui, Genesis
- Valenzuela, Rodrigo
- Angel Rincon-Cervera, Miguel
- Villanueva Espinoza, Maria Elena
PROSTAGLANDINS LEUKOTRIENES AND ESSENTIAL FATTY ACIDS - 5/2018
Analysis of fatty acid content and estimation of nutritional quality indexes in canned tuna
- Cifuentes, Carla
- Rincon, Miguel Angel
REVISTA CHILENA DE NUTRICION - 10/2022
10.4067/s0717-75182022000600588
Comparison of fatty acid profiles of dried and raw by-products from cultured and wild fishes
- Angel Rincon-Cervera, Miguel
- Beatriz Villarreal-Rubio, Maria
- Valenzuela, Rodrigo
- Valenzuela, Alfonso
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY - 9/2017
Concentration of Gamma-Linolenic and Stearidonic Acids as Free Fatty Acids and Ethyl Esters from Viper's Bugloss Seed Oil by Urea Complexation
- Angel Rincon-Cervera, Miguel
- Galleguillos-Fernandez, Raul
- Gonzalez-Barriga, Valeria
- Valenzuela, Rodrigo
- Valenzuela, Alfonso
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY - 10/2018
Extra virgin olive oil reduces liver oxidative stress and tissue depletion of long-chain polyunsaturated fatty acids produced by a high saturated fat diet in mice
- Valenzuela, R.
- Hernandez-Rodas, M. C.
- Espinosa, A.
- Rincon, M. A.
- Romero, N.
- Barrera, C.
- Marambio, M.
- Vivero, J.
- Valenzuela, A.
GRASAS Y ACEITES - 2016
Hydroxytyrosol prevents reduction in liver activity of Δ-5 and Δ-6 desaturases, oxidative stress, and depletion in long chain polyunsaturated fatty acid content in different tissues of high-fat diet fed mice
- Valenzuela, Rodrigo
- Echeverria, Francisca
- Ortiz, Macarena
- Angel Rincon-Cervera, Miguel
- Espinosa, Alejandra
- Catalina Hernandez-Rodas, Maria
- Illesca, Paola
- Valenzuela, Alfonso
- Videla, Luis A.
LIPIDS IN HEALTH AND DISEASE - 11/4/2017
Iron-induced derangement in hepatic Δ-5 and Δ-6 desaturation capacity and fatty acid profile leading to steatosis: Impact on extrahepatic tissues and prevention by antioxidant-rich extra virgin olive oil
- Barrera, Cynthia
- Valenzuela, Rodrigo
- Rincon, Miguel A.
- Espinosa, Alejandra
- Lopez-Arana, Sandra
- Gonzalez-Manan, Daniel
- Romero, Nalda
- Vargas, Romina
- Videla, Luis A.
PROSTAGLANDINS LEUKOTRIENES AND ESSENTIAL FATTY ACIDS - 2/2020
Iron-induced pro-oxidant and pro-lipogenic responses in relation to impaired synthesis and accretion of long-chain polyunsaturated fatty acids in rat hepatic and extrahepatic tissues
- Valenzuela, Rodrigo
- Angel Rincon-Cervera, Miguel
- Echeverria, Francisca
- Barrera, Cynthia
- Espinosa, Alejandra
- Catalina Hernandez-Rodas, Maria
- Ortiz, Macarena
- Valenzuela, Alfonso
- Videla, Luis A.
NUTRITION - 1/2018
Molecular adaptations underlying the beneficial effects of hydroxytyrosol in the pathogenic alterations induced by a high-fat diet in mouse liver: PPAR-α and Nrf2 activation, and NF-κB down-regulation
- Valenzuela, Rodrigo
- Illesca, Paola
- Echeverria, Francisca
- Espinosa, Alejandra
- Angel Rincon-Cervera, Miguel
- Ortiz, Macarena
- Catalina Hernandez-Rodas, Maria
- Valenzuela, Alfonso
- Videla, Luis A.
FOOD & FUNCTION - 1/4/2017
Molecular mechanisms related to the hepatoprotective effects of antioxidant-rich extra virgin olive oil supplementation in rats subjected to short-term iron administration
- Barrera, Cynthia
- Valenzuela, Rodrigo
- Angel Rincon, Miguel
- Espinosa, Alejandra
- Echeverria, Francisca
- Romero, Nalda
- Gonzalez-Manan, Daniel
- Videla, Luis A.
FREE RADICAL BIOLOGY AND MEDICINE - 10/2018
10.1016/j.freeradbiomed.2018.08.030
Información de contacto
Correo electrónico: marcram79@gmail.com
Índice h
Scopus: 12
Web of Science: 18
Índice i10
Scopus: 19
Web of Science: 32
Grupos de investigación
-
Química de biomoléculas y procesos alimentarios
Rol: Colaborador
Perfiles de autor
-
Web of Science ResearcherID
Proyectos de investigación en la UAL
-
Acrónimo PID2021-128650NA-I00Desde: 1 de septiembre de 2022Hasta: 1 de septiembre de 2025Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 72.400,00 EURRol: Equipo de trabajo
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Acrónimo AGL2015-67528-RDesde: 1 de enero de 2016Hasta: 31 de diciembre de 2018Financiado por: Ministerio de Economía y CompetitividadImporte de financiación: 72.600,00 EURRol: Equipo de trabajo
-
Acrónimo AGL2011-25807Desde: 1 de enero de 2012Hasta: 31 de diciembre de 2014Financiado por: MECImporte de financiación: 79.860,00 EURRol: Investigador
-
Obtención de aceite de oliva funcional: enriquecimiento de aceite de oliva con lípidos estructuradosAcrónimo P06-AGR-01571Desde: 12 de abril de 2007Hasta: 31 de marzo de 2010Financiado por: JUNTAImporte de financiación: 127.036,30 EURRol: Investigador