Lafarga Poyo, Tomás Valentín Autor
Screening for alkaliphilic microalgae for carbon capture from ambient air and food production
- Villaró-Cos S.
- García-González J.
- Lafarga T.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - 1/7/2024
- CiteScore: 5,8 (2023)
- SJR: 0,685 (2023)
- SNIP: 0,756 (2023)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Production of techno-functional proteins and plant biostimulants from Nannochloropsis gaditana
- Valero-Vizcaino A.
- Villaró-Cos S.
- Morillas-España A.
- Cerdá-Moreno C.
- Lafarga T.
FOOD BIOSCIENCE - 1/6/2024
- CiteScore: 6,4 (2023)
- SJR: 0,959 (2023)
- SNIP: 1,097 (2023)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Composition of microalgae produced using different types of water and nutrient sources
- Villaró-Cos S.
- Cuaresma Franco M.
- García-Vaquero M.
- Morán L.
- Alarcón F.J.
- Lafarga T.
ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS - 1/3/2024
- Impacto Normalizado por Categoría: 10,715 (2024)
- CiteScore: 9,4 (2023)
- SJR: 0,954 (2023)
- SNIP: 1,078 (2023)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Integrating microalgae-based wastewater treatment, biostimulant production, and hydroponic cultivation: a sustainable approach to water management and crop production
- Morillas-España A.
- Pérez-Crespo R.
- Villaró-Cos S.
- Rodríguez-Chikri L.
- Lafarga T.
FRONTIERS IN BIOENGINEERING AND BIOTECHNOLOGY - 15/2/2024
- CiteScore: 8,3 (2023)
- SJR: 0,893 (2023)
- SNIP: 1,011 (2023)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Assessment of the mixotrophic production of <i>Chlorella vulgaris</i> using milk whey as a nutrient source
- Sánchez-Zurano A.
- Villaró-Cos S.
- Ciardi M.
- Acién-Fernández F.G.
- Fernández-Sevilla J.M.
- Lafarga T.
JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY - 1/2/2024
- Cuartil JCR: Q1 (2023)
- Factor Impacto JCR: 2,8 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,245 (2024)
- CiteScore: 6,8 (2023)
- SJR: 0,605 (2023)
- SNIP: 0,846 (2023)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
High Added Value Products from Agroindustrial Residues: Study on Microfibrillated Cellulose for Food Applications
- Aguiló-Aguayo I.
- Albaladejo P.
- Gallur M.
- Abadias M.
- Ortiz J.
- Viñas I.
- Lafarga T.
WASTE AND BIOMASS VALORIZATION - 1/12/2024
- CiteScore: 7,9 (2023)
- SJR: 0,605 (2023)
- SNIP: 0,847 (2023)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Research trends and current requirements and challenges in the industrial production of spirulina as a food source
- Silvia Villaró
- José Luis Guzmán Sánchez
- Gabriel Acién
- Tomás Lafarga
TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY - 1/1/2024
- Cuartil JCR: Q1 (2023)
- Factor Impacto JCR: 15,1 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,575 (2024)
- CiteScore: 32,5 (2023)
- SJR: 2,999 (2023)
- SNIP: 3,474 (2023)
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Agricultural products from algal biomass grown in piggery wastewater: A techno-economic analysis
- Rojo E.M.
- Molinos-Senante M.
- Filipigh A.A.
- Lafarga T.
- Fernández F.G.A.
- Bolado S.
SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT - 20/8/2023
10.1016/j.scitotenv.2023.164159
- Cuartil JCR: Q1 (2023)
- Factor Impacto JCR: 8,2 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 1,607 (2023)
- CiteScore: 16,8 (2022)
- SJR: 1,946 (2022)
- SNIP: 2,026 (2022)
- Impacto JCR a 5 años: 8,6
- Categorías JCR: ENVIRONMENTAL SCIENCES
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
An overall analysis of CO2 demand and utilization of microalgal cultures in pilot-scale raceway reactors
- Cardias B.B.
- Barceló-Villalobos M.
- Lafarga T.
- Acién Fernández F.G.
- Morais M.G.
- Costa J.A.V.
ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS - 1/7/2023
- Cuartil JCR: Q1 (2023)
- Factor Impacto JCR: 4,6 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,992 (2023)
- CiteScore: 9 (2022)
- SJR: 0,889 (2022)
- SNIP: 1,08 (2022)
- Impacto JCR a 5 años: 4,8
- Categorías JCR: BIOTECHNOLOGY & APPLIED MICROBIOLOGY
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Production of <i>Arthrospira platensis</i> BEA 005B: Biomass characterisation and use as a colouring additive in macarons
- Silvia Villaró
- Gabriel Acién
- Cynthia Victoria González-López
- Elisa Clagnan
- Tomás Lafarga
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - 1/6/2023
- Cuartil JCR: Q1 (2023)
- Factor Impacto JCR: 6 (2023)
- Impacto Normalizado por Categoría: 0,575 (2023)
- CiteScore: 9,6 (2022)
- SJR: 1,173 (2022)
- SNIP: 1,459 (2022)
- Impacto JCR a 5 años: 6
- Categorías JCR: FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
- Scopus
- ORCID
- Web of Science
Sustainable Industrial Processes Based on Microalgae
2024
- ORCID
Microalgae as a source of agricultural products
- Tomás Lafarga
- Silvia Villaró-Cos
- Elia Rivera-Sánchez
- Maria Salinas-García
- Gabriel Acién
Sustainable Industrial Processes Based on Microalgae - 2024
10.1016/b978-0-443-19213-5.00009-1
- ORCID
Microalgal protein production: current needs and challenges
- Villaró S.
- Acién G.
- Fernández-Sevilla J.M.
- Lafarga T.
Future Proteins: Sources, Processing, Applications and the Bioeconomy - 1/1/2023
10.1016/b978-0-323-91739-1.00008-8
- Scopus
- ORCID
Pulsed electric fields for the extraction of lipids, pigments, and polyphenols from cultured microalgae
Innovative and Emerging Technologies in the Bio-marine Food Sector - 2022
10.1016/b978-0-12-820096-4.00010-9
- ORCID
Microalgae as a source of pigments for food applications
Cultured Microalgae for the Food Industry - 2021
10.1016/b978-0-12-821080-2.00014-9
- ORCID
Cultured Microalgae for the Food Industry
Elsevier - 2021
- ORCID
Consumer acceptance and attitudes toward microalgae and microalgal-derived products as food
- Villaró S.
- Viñas I.
- Lafarga T.
Cultured Microalgae for the Food Industry - 1/1/2021
10.1016/b978-0-12-821080-2.00001-0
- Scopus
- ORCID
Production and Consumption of Oils and Oilseeds
Oil and Oilseed Processing - 4/05/2021
- ORCID
Oil and Oilseed Processing
Wiley - 4/05/2021
- ORCID
Este autor no tiene conferencias.
Este autor no tiene patentes.
Non‐thermal Processing Technologies
Food Formulation - 5/03/2021
- ORCID
Información de contacto
Departamento: Ingeniería Química
Índice h
Scopus: 26
Web of Science: 32
Índice i10
Scopus: 58
Web of Science: 68
Grupos de investigación
-
Desalación y fotosíntesis
Rol: Miembro
Perfiles de autor
-
ORCID
-
Web of Science ResearcherID
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id
Proyectos de investigación en la UAL
-
Acrónimo COSECDesde: 1 de octubre de 2024Hasta: 30 de septiembre de 2027Financiado por: HORIZONImporte de financiación: 357.500,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Responsable
-
Acrónimo PID2022-136292OB-I00Desde: 1 de septiembre de 2023Hasta: 31 de agosto de 2026Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 187.500,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Investigador principal
-
Acrónimo PCM_00083Desde: 1 de enero de 2023Hasta: 31 de diciembre de 2024Financiado por: Junta de AndalucíaImporte de financiación: 208.035,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Investigador principal
-
Acrónimo TED2021-131511A-I00Desde: 1 de diciembre de 2022Hasta: 1 de diciembre de 2024Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 160.000,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Investigador principal
-
Acrónimo 101060991Desde: 1 de julio de 2022Hasta: 30 de junio de 2026Financiado por: HORIZONImporte de financiación: 515.000,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo NoneDesde: 15 de febrero de 2022Hasta: 31 de agosto de 2024Financiado por: H2020Importe de financiación: 43.655,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo PDC2021-121861-C21Desde: 1 de diciembre de 2021Hasta: 30 de noviembre de 2023Financiado por: Ministerio de Ciencia e InnovaciónImporte de financiación: 87.400,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo P20_00800Desde: 5 de octubre de 2021Hasta: 31 de diciembre de 2022Financiado por: JUNTAImporte de financiación: 130.000,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo P20_00812Desde: 5 de octubre de 2021Hasta: 31 de diciembre de 2022Financiado por: JUNTAImporte de financiación: 125.000,00 EURRol: Investigador
-
Acrónimo UAL2020-AGR-A1945Desde: 1 de enero de 2021Hasta: 31 de diciembre de 2022Financiado por: Universidad de AlmeríaImporte de financiación: 30.000,00 EURInvestigador Principal (IP)Rol: Investigador principal
-
Acrónimo PRODIGIODesde: 1 de enero de 2021Hasta: 31 de diciembre de 2023Financiado por: NaNImporte de financiación: 288.250,00 EURRol: Investigador