Rebolloso Fuentes, María del Mar Autor

UV-B alleviates postharvest chilling injury of zucchini fruit associated with a reduction in oxidative stress

  • Tossi V.E.
  • Regalado J.J.
  • Martínez J.
  • Galván A.
  • Martinez Tosar L.J.
  • Pitta-Alvarez S.I.
  • Rebolloso M.M.
  • Jamilena M.
... Ver más Contraer

POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/6/2024

10.1016/j.postharvbio.2024.112850

Número de citas: 1 (Web of Science) 2 (Scopus)
Open Access

Ethylene biosynthesis and signaling elements involved in chilling injury and other postharvest quality traits in the non-climacteric fruit of zucchini (<i>Cucurbita pepo</i>)

  • Megías Z.
  • Martínez C.
  • Manzano S.
  • García A.
  • del Mar Rebolloso-Fuentes M.
  • Valenzuela J.
  • Garrido D.
  • Jamilena M.
... Ver más Contraer

POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY - 1/3/2016

10.1016/j.postharvbio.2015.11.001

Número de citas: 32 (Web of Science) 24 (Scopus)
Open Access

Individual Shrink Wrapping of Zucchini Fruit Improves Postharvest Chilling Tolerance Associated with a Reduction in Ethylene Production and Oxidative Stress Metabolites

  • Megías Z.
  • Martínez C.
  • Manzano S.
  • García A.
  • Del Mar Rebolloso-Fuentes M.
  • Garrido D.
  • Valenzuela J.
  • Jamilena M.
... Ver más Contraer

PLOS ONE - 15/7/2015

10.1371/journal.pone.0133058

Número de citas: 18 (Web of Science) 15 (Scopus)

Functional properties of the biomass of three microalgal species

  • Guil-Guerrero J.
  • Navarro-Juárez R.
  • López-Martínez J.
  • Campra-Madrid P.
  • Rebolloso-Fuentes M.

JOURNAL OF FOOD ENGINEERING - 1/12/2004

10.1016/j.jfoodeng.2004.02.014

Número de citas: 103 (Web of Science) 87 (Scopus)

Fatty acids and carotenoids from Stinging Nettle (<i>Urtica dioica</i> L.)

  • Guil-Guerrero J.
  • Rebolloso-Fuentes M.
  • Torija Isasa M.

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS - 1/4/2003

10.1016/s0889-1575(02)00172-2

Número de citas: 120 (Web of Science) 107 (Scopus)

Nutrient composition and antioxidant activity of eight tomato (<i>Lycopersicon esculentum</i>) varieties

  • Guil-Guerrero J.
  • Rebolloso-Fuentes M.

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS - 1/3/2009

10.1016/j.jfca.2008.10.012

Número de citas: 141 (Web of Science) 112 (Scopus)
Open Access

Biomass nutrient profiles of the microalga <i>Phaeodactylum tricornutum</i>

  • Rebolloso-fuentes M.
  • Navarro-pÉrez A.
  • Ramos-miras J.
  • Guil-guerrero J.

JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY - 1/2/2001

10.1111/j.1745-4514.2001.tb00724.x

Número de citas: 59 (Web of Science) 58 (Scopus)

Outdoor continuous culture of <i>Porphyridium cruentum</i> in a tubular photobioreactor:: quantitative analysis of the daily cyclic variation of culture parameters

  • Rebolloso Fuentes M.
  • Garcia Sánchez J.
  • Fernández Sevilla J.
  • Acién Fernández F.
  • Sánchez Pérez J.
  • Molina Grima E.

JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY - 30/4/1999

10.1016/s0079-6352(99)80120-9

Número de citas: 69 (Web of Science) 5 (Scopus)

Biomass nutrient profiles of the microalga <i>Nannochloropsis</i>

  • Rebolloso-Fuentes M.
  • Navarro-Pérez A.
  • García-Camacho F.
  • Ramos-Miras J.
  • Guil-Guerrero J.

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY - 18/6/2001

10.1021/jf0010376

Número de citas: 134 (Web of Science) 135 (Scopus)

APRENDIZAJE COOPERATIVO: LAS LLAVES PARA LA INCLUSIÓN DE ESTUDIANTES CON DISCAPACIDAD AUDITIVA EN LA UNIVERSIDAD.

  • Tania Mazzuca-Sobczuk
  • Pilar Sánchez López
  • María Dolores Gil Montoya
  • Consolación Gil Montoya
  • Mª José Ibáñez González
  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • Maribel Ramírez Álvarez
  • Nuria Novas Castellano
... Ver más Contraer

JAC-10: Jornada sobre Aprendizaje Cooperativo - 2010

Número de citas:
  • Dialnet
  • ORCID

Efecto de las bajas temperaturas de conservación sobre la eficiencia fotosintética en frutos de pimiento verde

  • Z. Megías
  • S. Manzano
  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • Manuel Jamilena Quesada
  • J.L. Valenzuela

Avances en la Postcosecha de Frutas y Hortalizas. XI Simposio Nacional y VIII Ibérico sobre Maduración y Postcosecha. Valencia del 21 al 23 de octubre de 2014: libro trabajos completos - 2014

Número de citas:
  • Dialnet

Contenido de clorofilas y carotenoides en frutos de calabacín conservados a temperaturas inductoras de frío

  • Z. Megías
  • Sandra Gabriela García Galiano
  • S. Manzano
  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • Manuel Jamilena Quesada
  • J.L. Valenzuela

Avances en la Postcosecha de Frutas y Hortalizas. XI Simposio Nacional y VIII Ibérico sobre Maduración y Postcosecha. Valencia del 21 al 23 de octubre de 2014: libro trabajos completos - 2014

Número de citas:
  • Dialnet

Producción en contínuo de Porphyridum cruentum en fotobiorreactores tubulares.: Evaluación de la calidad nutricional de la biomasa

  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • Francisco Gabriel Acién Fernández
  • José Antonio Sánchez Pérez

1999

Número de citas:
  • Dialnet

Industrias lácteas

  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • José Luis Guil-Guerrero

2001

Número de citas:
  • Dialnet

Composición bioquímica y propiedades funcionales de la biomasa de las microalgas phaeodactylum tricornutum y nannochloropsis spp

  • Víctor Antonio Navarro Pérez
  • José Luis Guil-Guerrero
  • María del Mar Rebolloso Fuentes

2002

Número de citas:
  • Dialnet

Estudio del valor nutritivo, aptitud a la conservación y características fermentativas de subproductos vegetales de invernadero en alimentación animal

  • José Esteban Haro Martínez
  • José Luis Guil-Guerrero
  • María del Mar Rebolloso Fuentes

2001

Número de citas:
  • Dialnet

Outdoor continuous culture of Porphyridium cruentum in a tubular photobioreactor: Quantitative analysis of the daily cyclic variation of culture parameters

  • Rebolloso Fuentes M.
  • García Sánchez J.
  • Fernández Sevilla J.
  • Acién Fernández F.
  • Sánchez Pérez J.
  • Molina Grima E.

Journal of Biotechnology - 30/4/1999

10.1016/s0168-1656(99)00080-2

Número de citas: 78 (Scopus)

Cómo diseñar metodoloǵıas activas inclusivas en la universidad

  • Tania Mazzuca-Sobczuk
  • P. Sánchez López
  • María Dolores Gil Montoya
  • Consolación Gil Montoya
  • Mª José Ibáñez González
  • María del Mar Rebolloso Fuentes
  • Maribel Ramírez Álvarez
  • Nuria Novas Castellano
... Ver más Contraer

IX Jornades de xarxes d'investigació en docència universitària: disseny de bones pràctiques docents en el context actual - 2011

Número de citas:
  • Dialnet
  • ORCID

Evaluation of Fruit Quality in Tomato Landraces under Organic Greenhouse Conditions

  • Manzano S.
  • Navarro P.
  • Martínez C.
  • Megías Z.
  • Rebolloso M.
  • Jamilena M.

II INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON HORTICULTURE IN EUROPE - 25/9/2015

10.17660/actahortic.2015.1099.79

Número de citas: 2 (Web of Science) 1 (Scopus)

Breeding for postharvest cold tolerance in zucchini squash

  • Megias Z.
  • Manzano S.
  • Martinez C.
  • Garciá A.
  • Aguado E.
  • Garrido D.
  • Rebolloso M.
  • Valenzuela J.
  • Jamilena M.
... Ver más Contraer

Acta Horticulturae - 4/4/2018

10.17660/actahortic.2018.1194.51

Número de citas:

Effect of cold storage time on chilling injury in two zucchini cultivars

  • Megias Z.
  • González-Rodríguez L.
  • Aguado E.
  • Garciá A.
  • Manzano S.
  • Rebolloso M.
  • Valenzuela J.
  • Jamilena M.
... Ver más Contraer

Acta Horticulturae - 4/4/2018

10.17660/actahortic.2018.1194.70

Número de citas: 2 (Scopus)

Use of mutant platforms to discover novel postharvest fruit-quality traits in Cucurbita pepo

  • Garcia A.
  • Manzano S.
  • Megías Z.
  • Aguado E.
  • Martinez C.
  • Garrido D.
  • Rebolloso M.
  • Valenzuela J.
  • Jamilena M.
... Ver más Contraer

Acta Horticulturae - 4/4/2018

10.17660/actahortic.2018.1194.53

Número de citas:

Este autor no tiene patentes.

Este autor no tiene informes ni otros tipos de publicaciones.

Scopus: 11

Web of Science: 12

Scopus: 12

Web of Science: 12

Última actualización de los datos: 30/11/24 6:50
Próxima recolección programada: 7/12/24 3:00